Vb-2014 – Blatter nem kommentálja Suárez eltiltását

image Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke sportszerűtlennek nevezte, hogy Luis Suárez, az uruguayiak csatára a brazíliai világbajnokságon megharapta olasz ellenfelét, a támadóra kiszabott büntetést ugyanakkor nem értékelte.

„Harcolok azért, hogy a pályán sportszerű játék legyen, amit Suárez tett, az pedig nem volt fair” – nyilatkozta a 78 éves svájci sportvezető.
A FIFA fegyelmi bizottsága kilenc válogatott mérkőzésre és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra tiltotta el az uruguayi támadót, mert az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellini vállába.
„Nem az én feladatom egy olyan döntést kommentálni, amelyet egy héttagú bíróság hozott meg” – mondta a szankcióról Blatter, aki hozzátette, a bizottság nyilvánvalóan azt is figyelembe vette, hogy Suáreznek nem ez volt az első ilyen esete. „Nem tudom megmondani, hogy a büntetés mértéke túl nagy vagy túl csekély, mivel ezt az ítéletet a FIFA egyik független szervezete hozta meg.”
A 27 éves Suárez tavaly tízmeccses eltiltást kapott Branislav Ivanovic (Chelsea) megharapásáért, 2010-ben pedig – még az Ajax Amsterdam légiósaként – hét mérkőzésre száműzték, mert belemélyesztette fogait Otman Bakkalba (PSV Eindhoven).
Az uruguayi szövetség fellebbezett a mostani döntés ellen, a kilenc válogatott összecsapásra szóló eltiltás alapján ugyanis szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezen kívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. Az FC Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott.
Oscar Tabarez, az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya pénteken bejelentette, hogy lemond a FIFA-ban betöltött tisztségéről – a stratégiai bizottsági tagságáról -, ezzel tiltakozva a Suárezre kiszabott büntetés ellen.
Uruguay Kolumbiával játszik ma este a torna nyolcaddöntőjében.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu