Eldugult vécék falból kilógó vezetékek…káosz az olimpiai faluban

Kivitelezési hiányosságokra hivatkozva egyelőre nem költöznek be az ausztrál sportolók az olimpiai faluba Rio de Janeiróban.

 

The Olympic Village stands ready in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, July 23, 2016. The brand new complex of residential towers are where nearly 11,000 athletes and some 6,000 coaches and other handlers will sleep, eat and train during the upcoming games, that will kickoff on Aug. 5(AP Photo/Leo Correa)

Kitty Chiller, a küldöttség vezetője közölte, hogy a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva.
“Több mint ezer embert mozgósítottak az utolsó pillanatban, hogy megoldják a problémákat, ez azonban nem sikerült” – jelentette ki Kitty Chiller, hozzátéve, hogy a következő három napban érkező sportolóikat másutt helyezik el.
A The Sydney Morning Herald című ausztrál lap lakhatatlan szobákról számolt be. Az ország küldöttsége csütörtökön kezdte volna meg a beköltözést, de egyelőre közeli szállodákban bérelnek szobákat.
A Folha de Sao Paulo című brazil napilap értesülése szerint az amerikai, olasz és holland delegációk saját zsebből fizették ki a szálláshelyük lakhatóvá tételét.
Az apartmanok spártaian egyszerű berendezését már korábban is szóvá tették a sajtóorgánumok, például hogy több szobában is csak műanyag szekrények vannak.
Az olimpiai faluban körülbelül 10 500 sportoló és 7000 fős személyzet tartózkodik majd.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS