USA – Belgium: A bátrak az eredményesek ellen

image A bátor támadójátékot felvállaló amerikaiak vagy a nem túl meggyőzően, de annál eredményesebben futballozó belgák kerülhetnek a legjobb nyolc közé a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második keddi nyolcaddöntőjéből.

A tengerentúli csapat német szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann azt ígérte, az egyenes kieséses szakaszban sem változtat játékán az amerikai válogatott, azaz támadólag lép majd fel a számos fiatal tehetséget soraiban tudó riválissal szemben.
„Elég magabiztosak vagyunk, hogy legyőzzük őket. Persze tudjuk, hogy ehhez a teljesítőképességünk határáig el kell mennünk” – jelentette ki a szakvezető, akinek együttese az egyik legnehezebb négyesből jutott tovább, a legutóbb bronzérmes németek mögött, de a négy éve nyolcaddöntős portugálok és a negyeddöntős ghánaiak előtt végzett csoportjában gyors passzos játékának és kiváló fizikai állapotnak köszönhetően.
Kollégája, Marc Wilmots megfogalmazása szerint háborúra készülnek, mivel fizikálisan nagyon erősek az amerikaiak. A belgákat ért kritikákat, mely szerint a százszázalékos teljesítményük ellenére nem játszanak jól, visszautasította.
„Mit jelent, hogy szépen játszani? Minden meccset a taktikai küzdelem és a fizikai állóképesség jellemez, de a végén csak az eredmény számít, teljesen mindegy, milyen stílussal nyer egy csapat” – mondta Wilmots, aki három játékosára sem számíthat, ugyanis Steven Defour eltiltott, míg Laurent Ciman és Anthony Vanden Borre sérült.
A két gárda eddig ötször találkozott egymással, négyszer belga, egyszer amerikai siker született, de utóbbi még 1930-ban történt. A legutóbbi összecsapást tavaly májusban rendezték, akkor az európai válogatott 4-2-re nyert Clevelandben.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu