vb-2014 – Brazília a kedvencei ellen, Chile történelmi győzelemre készül

image Szombat este a házigazda brazil és a chilei válogatott összecsapásával megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakasza. A statisztikák alapján a selecao nem is kívánhatott volna magának jobb ellenfelet, azonban a mostani rivális elleni találkozója minden bizonnyal az eddigi legnehezebb lesz a tornán.

A brazilok a vb-k történetében háromszor találkoztak a chileiekkel az egyenes kieséses szakaszban, mérlegük pedig makulátlan: 1962-ben az elődöntőben 4-2-re győzték le a házigazda chileieket, majd 1998-ban és 2010-ben is a 16 között búcsúztatták riválisukat, Franciaországban 4-1, Dél-Afrikában pedig 3-0 volt a végeredmény. A két csapat története során 68 alkalommal találkozott egymással, 48 brazil siker mellett mindössze hét chilei győzelem született, s 13 döntetlen. Ráadásul a brazilok hazai környezetben még sosem kaptak ki a chileiektől, legutóbb 2000-ben világbajnoki selejtezőn maradtak alul.
„Brazília gyakran volt Chile mumusa, de a futball változik, felnőtt egy új generáció. A világbajnokok ellen már nyertünk, a házigazdát is le tudjuk győzni” – nyilatkozta Arturo Vidal, a chilei középpálya „motorja”, aki a csoportkör zárófordulójában pihent a hollandok ellen.
A brazil csapaton várhatóan változtat Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány, és védekező középpályásként Fernandinhónak szavaz majd bizalmat Paulinhóval szemben.
„Fernandinho kiválóan szállt be a kameruniak ellen, nagyszerűen védekezett és a támadó passzaival több helyzetet is ki tudtunk alakítani” – mondta a szakember.
A tréner a chileiekkel kapcsolatban megjegyezte, előzetesen nem számított arra, hogy a világbajnok spanyolok és a hollandok ellen képesek lehetnek a továbbjutásra, ám látva a teljesítményüket, egyáltalán nem meglepő, hogy ott vannak a legjobb 16 között.

nyolcaddöntő:

Brazília – Chile, Belo Horizonte 18.00

A várható kezdőcsapatok:
Brazília:
———
Julio Cesar – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho, Luiz Gustavo – Oscar, Neymar, Hulk – Fred

Chile:
——
Claudio Bravo – Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Charles Aranguiz, Marcelo Diaz, Francisco Silva, Arturo Vidal – Alexis Sanchez, Eduardo Vargas
játékvezető: Howard Webb (angol)

Élő közvetítés a M1 tévécsatornán

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu