Vb-2014 – Löw örül az amerikaiak továbbjutásának

image Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül annak, hogy a jóbarátja, Jürgen Klinsmann vezette amerikai csapat is továbbjutott a brazíliai világbajnokságon a nyolcaddöntőbe, míg a búcsúzó portugálok szupersztárja, Cristiano Ronaldo szerint emelt fővel utazhatnak haza.

A német-amerikai találkozó rácáfolt a „szalonremit” jósolókra, hiszen a döntetlennel is mindkét csapat továbbment volna. Ezzel szemben az európai együttes nem engedte kibontakozni riválisát, és
Müller góljával 1-0-ra győzött.
Löw kiemelte: van hova javulni, hiszen egy masszívan védekező ellenfelet is fel kell tudni törni, és volt lehetőség még 2-3 gól szerzésére.
„A korábbi meccsekhez képest szervezettebb és agresszívebb volt a játékunk, de sokkal jobban kell összpontosítani a befejezésekre. A középpályát uraltuk, nyomás alatt tartottuk az amerikaiakat, és nem engedtük helyzetbe kerülni őket” – jegyezte meg Löw.
Hozzátette: a lefújás után megkérdezte Klinsmanntól, mi lett a Portugália-Ghána mérkőzés végeredménye, és amikor kiderült, hogy az amerikai válogatott is továbbjutott, nagyon örült neki.
Klinsmann szerint túlzott mértékben tisztelték a németeket, nem becsülték meg eléggé a labdát és nem voltak elég türelmesek. A tengerentúli együttes német szakvezetője utalt rá, nagy fegyvertény, hogy nyolcaddöntőbe kerültek egy ilyen erős csoportból, és most egy új torna kezdődik a kieséses szakasszal.
A nyolcaddöntőben a németek az algériaiakkal hétfőn, az amerikaiak a belgákkal kedden találkoznak.
A portugálok hiába nyertek 2-1-re Ghána ellen, búcsúztak a rosszabb gólkülönbségük miatt. Paulo Bento szövetségi kapitány szerint sokkal kedvezőbb lett volna, ha mindenki tisztán méri fel az erőviszonyokat. Szerinte csapata soha nem volt favorit a kvartettben.
„Alázatosnak kell lenni, és ismerni kell a képességeinket. Jelen pillanatban vannak nálunk jobb csapatok. Persze, nekem is, mindenkinek fáj a kiesés” – tette hozzá.
A győztes találatot jegyző Ronaldo szerint emelt fővel távozhatnak, de többet érdemeltek volna.
„Sok lehetőségünk volt, de nem tudtunk több gólt szerezni” – mondta a sztárcsatár, aki sorozatban hatodik nagy tornáján (vb, Eb) volt eredményes, és ezzel beállította Klinsmann csúcsát.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu