Smedley: A Mercedes-dominancia jó az F1-nek

F1

2015. március 18. szerda, 08:11

Szerző: Strommer Benjamin

Ilyet még nem lehetett hallani, legalábbis rivális szájából. A Williams teljesítményért felelős igazgatója amellett érvelt, miért tesz jót a németek fölénye a sportnak.

A 2014-es szezonkezdet óta 20 versenyből 17 győzelem, és félelmetes előny egy körön belül – a többség szerint mindenképpen árt a Formula-1-nek, amit a Mercedes művel. Az Ausztrál Nagydíj után Christian Horner fakadt ki ellenük, mondván, hogy az FIA-nak kellene kiegyensúlyoznia a motorok közötti különbséget, de mellé állt Bernie Ecclestone is.

„Azt hiszem, az F1 teljes egészében a kiválóság szintjeiről szól, és most ők az abszolút mérce” – kezdte Rob Smedley a rivális, egyben motorpartner méltatásával. „A kiválóság szintje, amelyet ők értek el a teljes műveletükkel, egészen kiemelkedő. Én megemelném a kalapom, és azt mondanám, abszolút fantasztikus munkát végeztek.”

A korábbi Ferrari-szakember, akit a crash.net idéz, tett egy utalást arra, nem az a megfelelő magatartás, amelyet Horner tanúsít. „Nem fogok itt ülni, nyafogni és panaszkodni, csak azért, mert gyorsabbak nálunk. Voltam már helyzetekben csapatokkal korábban, ahol dominánsak voltunk, most pedig egy olyan csapattal vagyok, ahol egy másik csapat domináns. Azt gondolom, hogy ha elég keményen dolgozol, mindent helyesen csinálsz, akkor megkapod a jutalmad. Ők pedig elég keményen dolgoztak, és mindent helyesen csináltak, ezért le a kalappal előttük.”

„Jót tesz a sportnak” – állította egyenesen Smedley, „mert megmutatja, milyen keményen hajt mindenki, és azt is megmutatja, hogy ők igazán keményen hajtanak. Ennek a technikai kiválóság szintjeiről kell szólnia, és a működés kiválóságának szintjeiről, és ők ezt mutatják pillanatnyilag.”

Tagged: