Máris Kobayashi visszatéréséről beszélnek

F1

2015. március 18. szerda, 08:53

Még csak egy futam telt el Kamui Kobayashi legutóbbi F1-es szereplése óta, de máris arról szólnak a hírek, hogy a népszerű japán újra helyet keres magának a mezőnyben. Van is miben halásznia.

Kobayashi tavaly a Caterham színeiben tért vissza a Formula-1-be egy év kihagyás után, de a mezőny végén nem sikerült magát észrevetetnie, ráadásul két futamot ki is kellett hagynia a végnapjait élő istállóval. A japán idén hazájának rangos formaautós sorozatában, a Super Formulában szerepel majd, ám menedzserét, Chikara Funudát többen is észrevették a melbourne-i paddockban járni-kelni.

kamui (2)

Az olasz Autosprint értesülései szerint a pilóta a Manorral áll kapcsolatban, amely istálló az első futamhétvégén szoftvergondok miatt pályára sem tudott lépni, és amikor ezt megteszi, akkor is jelentős tempóhiány várható autóitól.

A Manornál azonban jó eséllyel tényleg hamarosan felszabadul egy ülés, hiszen míg Will Stevenst az egész szezonra, addig Roberto Merhit csak néhány futamra szerződtette le a csapat.

És ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy van egy másik istálló is, amelynek ha úgy alakul a helyzet, pilótára lesz szüksége Malajziában. Egyelőre még nem lehet tudni ugyanis, hogy az Ausztrál Nagydíjat hátfájdalmai miatt kihagyó Valtteri Bottas ott lehet-e a következő versenyhétvégén, és ha az orvosok nem engedik ezt számára, akkor a Williamsnek helyettes után kell néznie. És ha igaz, hogy nem tervezik bevetni Susie Wolffot, akkor kívülről kell keresniük valakit, lehetőleg olyat, akinek van tapasztalata a jelen F1-es versenyautóiról.

Tagged: