Raikkönen: Piros zászlók és hólyagosodás

F1

2015. augusztus 21. péntek, 17:55

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Ferrari S.p.A.

Ezt a két problémát említette a pénteki nap végén a Ferrari F1-es csapatával néhány napja szerződést hosszabbító Kimi Raikkönen, ezt leszámítva azonban elégedett volt a mai teljesítményükkel a finn.

Kimi Raikkönen abban a tudatban vághatott neki a Belga Nagydíj hétvégéjének, hogy a Ferrari meghosszabbította vele a szerződését, így 2016-ban is biztosan a maranellói alakulatnál fog vezetni. Hogy ez lendített-e a finn teljesítményén, vagy pedig szimplán csak nagyon érzi a spái aszfaltcsíkot – erről tanúskodnak 2004-ben, 2005-ben, 2007-ben és 2009-ben aratott győzelmei is –, azt nem tudni, mindenesetre a vörösök két pilótája közül ő kezdte jobban a Scuderia 900. F1-es versenyhétvégéjét: délelőtt a negyedik, délután pedig az ötödik pozícióban zárt.

Raikkönen Spa péntek

Persze Raikkönen annak ellenére is talált negatívumot a pénteki eseményekben, hogy mindkétszer felülmúlta Sebastian Vettelt: a 2007-es vb-győztes elsősorban a piros zászlókra és az első gumik hólyagosodására panaszkodott a nap végén. A mezőny rangidőse mindazonáltal bízik benne, hogy jó teljesítményt nyújthatnak a hétvége hátralévő részében.

„Nem alakult túl rosszul a nap, noha a piros zászlók befolyásolták a programunkat, de mindenki más számára is ugyanez volt a helyzet” – nyilatkozta Raikkönen. „Végül azért sikerült minden munkát elvégeznünk, amit mára terveztünk. A gumikat illetően kisebb hólyagosodással szembesültünk az első abroncsoknál, ami nyilván nem ideális, de nem is jelent katasztrófát, rengeteg dolgot tehetünk majd ez ellen. Holnap megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, aztán meglátjuk, milyen helyzetből várhatjuk a vasárnapot.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: