A győzelemhez már segítségre van szükség

F1

2015. augusztus 21. péntek, 17:41

Daniel Ricciardo elmondta, hogy nagy szükségük lesz egy segítő kézre az F1-es Belga Nagydíjon, ha győzni akarnak, annak ellenére is, hogy erős kezdést tudhatnak a hátuk mögött.

Az ausztrál és csapattársa, Danyiil Kvjat voltak a Mercedes fő kihívói a második szabadedzésen, nevük mellett egy harmadik és egy negyedik helyezés szerepelt. Ricciardo egy szoros időmérőt vár, és úgy véli, hogy vasárnap akár dobogóra is állhatnak. „Holnap szorosabb lesz, de ahhoz, hogy győzni tudjunk, ismét szükségünk lesz egy segítő kézre.”

„Egy dobogós eredmény jó lenne. Meglátjuk, holnap hogy megy majd. Úgy vélem, sokkal jobban fel tudunk zárkózni. Jó érzés látni, mikor közel vagy. Összerakod a tökéletes kört, és tudod, hogy egy tizeddel két vagy akár három pozícióval is feljebb kerülhetsz. Ez jó móka.”

P-20150726-00147_HiRes JPEG 24bit RGB_resize

Az orosz csapattárs, Kvjat is pozitív hangnemben nyilatkozott a hétvége eddigi részéről. „A körülmények Spában nem a megszokottak voltak. Az időjárás meleg volt, és két jó edzést teljesítettünk. Elsődleges szempontunk az, hogy időt kell találnunk a második szektorban. Mint mindig, ma este is megcsináljuk a dolgainkat, és megpróbáljuk javítani a csomagunkat a holnapi napra, de az autót már eddig is jónak éreztem.

A mai teljesítmény azután következett, hogy legutóbb, a Magyar Nagydíjon Kvjat és Ricciardo megszerezte az idei szezonjuk legjobbját, egy második és egy harmadik helyezést. Az ausztrál pilóta elmondta, legutóbbi formájuk megmutatta, hogy végre jó úton haladnak.

„Holnap meglátjuk. Azt hiszem, hogy ha többé-kevésbé ezen a helyen maradunk, de legalábbis az első ötben, az megmutatja, hogy most már jobban értjük az autónkat. Azt mondanám, hogy ebben az évben sokkal nehezebb kiegyensúlyozni a karosszériát, de úgy tűnik, hogy mostanra kezdünk felülemelkedni ezen, és láthatjátok, a karosszéria erős, az autónk pedig jó.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: