Max Verstappen is motorbüntetést kap

F1

2015. augusztus 21. péntek, 18:29

Szerző: Strommer Benjamin

A Toro Rosso párosa, akiknek kedvencük a spái pálya, elégedettek voltak a mai nappal – Verstappen pedig vasárnap bemutathatja, hogyan kell az F1-es mezőny végéről felzárkózni.

Biztatóan kezdődött a Toro Rosso számára a Belga Nagydíj pénteki programja, az első szabadedzésen ugyanis még hetedik és nyolcadik helyen zárt az istálló két újonca, Max Verstappen és Carlos Sainz. A második tréningen már a 12. és 13. pozícióba csúsztak vissza – elöl ezúttal a spanyollal –, a tavaly Formula-3-as Európa-bajnokságon mindhárom versenyt megnyerő Verstappent pedig újabb nehézség sújtja, autójában ugyanis Renault-motort kell cserélni.

„Jó nap volt számunkra. Mindig is élvezem, ha ezen a nagyszerű pályán vezethetek, és boldog vagyok, hogy visszatértem” – nyilatkozta a fiatal holland az istálló sajtóközleményében. „A mai volt az első alkalmam itt F1-es autó volánja mögött, és jóval nagyobb kihívást jelentett, mint az F3-as. Általánosságban boldog vagyok azzal, ahogyan a nap alakult. Természetesen egyensúly terén néhány dolgon továbbra is lehet javítani, de egyáltalán nem nevezhető rossznak. Az FP2-ben nem tudtam túl sok tiszta kört teljesíteni, de boldog vagyok az autó viselkedésével, és úgy gondolom, hogy a tempónk továbbra is javulhat.”

Fotó: Red Bull Media House GmbH

Bár Verstappen szavaiban nem találunk erre vonatkozó utalást, a Toro Rosso ugyanebben a sajtóközleményben erősítette meg, hogy a versenyző rajtbüntetést kap a vasárnapi futamra, vélhetően tízhelyest. „Muszáj lesz jól megértenünk a gumik működését, és jó stratégiát kidolgoznunk, főleg Max számára, mivel rajtbüntetést kell letöltenie a motorja cseréje miatt. Nagy kár, mivel ez a hazai versenye, de a sport ilyen, várjuk a kihívást” – fogalmazott Phil Charles, a csapat vezető versenymérnöke.

Carlos Sainz kiemelte, a spái pálya nem ideális az STR10 számára. „Élveztem az első köreim F1-es autóban itt, mivel ez a leggyorsabb jármű, amit a kedvenc pályámon vezettem! Tudjuk, hogy nem ez lesz a legkönnyebb versenyhétvége számunkra, mivel a pálya nem igazán kedvez az autónknak, azonban tiszta péntekünk volt. Sikerült teljesíteni a tervünk legnagyobb részét, és bár kicsit sok volt a piros zászló, ami a hosszú etapok információszerzését akadályozta, elégedett vagyok a mai nappal.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: