Perez: Reális cél a dobogó

F1

2015. augusztus 22. szombat, 16:41

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Force India

Sergio Perez, a Force India versenyzője rendkívüli optimizmussal várja a holnapi versenyt, és egyértelmű célként tűzte ki maga elé azt, hogy dobogóra állhasson Belgiumban.

Perez az időmérő edzésen az ötödik pozíciót szerezte meg, azonban mindössze 62 ezredmásodperccel maradt el a harmadik rajtkockából induló Valtteri Bottastól. Hátránya az előtte végzett Romain Grosjeannal szemben is csak 0,038 másodperc volt, azonban a francia pilóta miatt már nem kell aggódnia Pereznek, ugyanis váltócsere miatt 5 helyes rajtbüntetésben részesül a Lotus versenyzője, így megörökli tőle a negyedik pozíciót.

 Sergio Perez

A mexikói szinte örömmámorban úszott a kvalifikációt követően, és véleménye szerint a Force India nagy lépést tett a fejlődés útján: „Remek kört sikerült összeraknom, és végül közel álltunk a Williamshez. Úgy gondolom, nagyon-nagyon jó munkát teljesítettünk, tegnapról mára elvégeztünk néhány módosítást a beállításokon, ami segített az egyensúly megtalálásában. Azt hiszem, jó formában vagyunk, és nagyon élvezném, ha többször lennénk ilyen pozícióban.”

„Nem zárom ki a dobogó lehetőségét holnap, mert annyira magabiztos vagyok az autót illetően… Biztos vagyok benne, hogy erős teljesítményünk lesz vasárnap is. Azt hiszem, most a legnagyobb az önbizalmam az egész szezon során. Minden lehetséges holnap, nagy reményekkel vágunk neki a versenynek, hiszen a negyedik helyről indulunk.” Perez ezzel együtt úgy gondolja, mai eredményük nem csupán egyszeri, hanem ez a fejlődés jele: „Minden rendelkezésünkre áll, hogy előre tekintsünk. Nyilvánvalóan ez a pálya más, mint a többi, de nem látom okát, hogy miért ne legyünk versenyképesek máshol is.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: