A Red Bull esőben bízik vasárnapra

F1

2015. augusztus 22. szombat, 16:47

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Red Bull Media House GmbH

Mindent kihozott az előtte adódó lehetőségekből a Red Bull F1-es csapata – a körülmények szerencsés alakulásában (ez Spában az esőt jelenti) bíznak a Milton Keynes-iek vasárnapra.

Legyen bármiről is szó a hátországban, a Red Bull idei teljesítménye zenitjén várhatta a Belga Nagydíj hétvégéjét a Hungaroringen szerzett kettős dobogónak köszönhetően. Daniel Ricciardo – aki Grosjean büntetésének köszönhetően az ötödik helyről indulhat vasárnap – úgy véli, hogy szerencsére van szüksége ahhoz, hogy a dobogóért tudjon majd harcolni, de összességében örül időmérős teljesítményének. Annál kevésbé csapattársa, Danyiil Kvjat, aki nem sokkal maradt le a kvalifikáció harmadik szakaszáról.

„A legjobbamat nyújtottam, mégis másfél tizeddel maradtam el a Q3-ba való továbbjutástól, ami csalódást keltő” – áll a végül 12.-ként záró orosz nyilatkozata a Red Bull sajtóanyagában. A holnapi versenyt illetően megpróbálunk mindent kihozni a stratégiából, és a gumikból, a pálya pedig remek lehetőségeket nyújt az előzésre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy összejöjjenek a dolgok.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy az időjárás viszontagságai „fiai” kezére játszhatnak. „Daniel az ötödik helyről indul majd Grosjean büntetése miatt, de az általa megszerzett hatodik pozíció volt a legjobb, amit elérhettünk. Dany viszont szerencsétlen volt, hogy csak másfél tizeddel maradt el a Q3-tól. A karosszériánk versenyképes, különösen a második szektorban, a pályán pedig lehet előzni, és a megjósolhatatlan időjárást is számításba véve, előre tudunk majd lépni ezekről a helyekről” – tette hozzá a brit.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: