Button: Ilyen kör három éve még pole-t ért

F1

2015. augusztus 22. szombat, 16:38

Jenson Button egyszerre nevet és szomorkodik a McLaren kiábrándító helyzetén Spa-Francorchamps-ban. Egyelőre a Honda fejlesztései sem segítenek, a McLaren ismét csak a kilencedik erő a mezőnyben.

Bizakodásból nem volt hiánya a Hondánál a Belga Nagydíj előtt, a McLaren motorszállítója ugyanis frissített erőforrásokkal érkezett meg a nyári szünetről, és még ha ennek az is volt az ára, hogy a pilóták a mezőny végéről rajtolna a büntetések miatt, Jenson Button és Fernando Alonso így is mindent beleadtak az időmérőn. Mindennek a 17. és 18. hely lett az eredménye, hiszen a McLarenek csak a két Manort tudták legyőzni, noha Button saját elmondása szerint ugyanolyan tökéletes kört futott, mint 2012-ben ugyanitt, amikor egyetlen első rajthelyét szerezte a csapat színeiben.

11903868_10153439079946413_5781881147962319070_n

„Elég vicces, hogy amikor áthaladok a célvonalon, még hiszek benne, hogy ez a kör többre is elég lehet. Pedig ugyanolyan jól összeraktam a köröm, mint három évvel ezelőtt, amikor pole-pozíciót szereztem… De el kell fogadnunk a helyzetet. Mindkét versenyző és a csapat is ugyanígy érez. Még hosszú út áll előttünk ahhoz, hogy igazán összeforrjon a csomag” – állapította meg Button, aki legalább a házon belüli csatát megnyerte Alonsóval szemben.

„Azt hiszem, ez az egyetlen pozitívum. Igazából ma egészen élveztem a vezetést. A hétvége korábbi szakaszában gondjaink voltak az autó hátsó részével a kanyarbejáratoknál, de az időmérőn sokkal jobb volt a helyzet.”

A McLaren helyzete azonban annak tudatában is kiábrándító, hogy a hosszú egyenesekkel tarkított Spa nem fekszik a Honda erőhiányban szenvedő motorjainak. Button számára a 16. helyen végző Sauber is elérhetetlen volt, és körideje 103,5%-kal maradt el a pole-tól, ekkora hátrányban pedig Barcelona óta nem volt a csapat.

„Egy másodperccel vagyunk lemaradva az előttünk álló csapattól, szóval ez a nagy helyzet” – mutatott rá a brit. „Holnap csak próbálunk tanulni valamit és befejezni a verseny, igyekszünk valamilyen pozitívumot találni a hétvégében. De tudtuk előre, hogy a naptárban ez a pálya fog nekünk a legkevésbé kedvezni, ezért is döntöttünk úgy, hogy itt cserélünk motort és rajtolunk a mezőny végéről.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: