Nem kap új Ferrari-motort a Toro Rosso

F1

2016. január 22. péntek, 09:43

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Scuderia Toro Rosso

Mindkét fél tagadja azon híreket, melyek szerint a Toro Rosso a 2016-os szezon későbbi szakaszában megkapná a Ferrari idei évi erőforrását – a gyártó szerint ez technikailag nem megvalósítható.

A Red Bull körüli motormizériával párhuzamosan sokáig az is kérdéses volt, a Toro Rosso milyen erőforrással vág majd neki az idei szezonnak. Az olaszok nem titkolták, hogy a nagycsapattal ellentétben ők szívesen elfogadnák a Ferrari 2015-ös aggregátját is – végül így is történt, így az ő jövőjük is stabilizálódott, így Max Verstappen és Carlos Sainz is megnyugodhatott idei évi versenyzői ülését illetően.

 Toro Rosso

Habár csak a 2015-ös Ferrari-motorral kezdi meg az évet, olasz sajtóértesülések szerint a Toro Rossónak később lehetősége lenne arra, hogy a maranellóiak legújabb erőforrását használhassák, így év végéig jelentős előrelépést tehetnének. A pletykákat egyelőre mindkét fél tagadja, a Toro Rosso és a Ferrari képviselete is úgy nyilatkozott, ezek csupán alaptalan híresztelések, és egyáltalán nem kötöttek ilyen megállapodást.

„Ez nem téma nálunk” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost a Speed Week című lapnak. „Fogalmam nincs, hogy ez honnan jött egyáltalán.” A Ferrari szóvivője, Alberto Antonini szintén hasonlóan nyilatkozott:  „Nem is hallottam erről a sztoriról. Biztosan nem lenne könnyű egy autót egy teljesen más motorspecifikációhoz hozzáigazítani.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: