Kvjat: Alig hibáztam tavaly

F1

2016. január 22. péntek, 09:19

Szerző: Berta Kitti; Fotó: DPPI

Danyiil Kvjat úgy érzi, az első Red Bullnál töltött szezonja hozzásegítette ahhoz, hogy kellő mértékű tapasztalatot szerezzen az F1-ről, így már magabiztosabban vág neki a 2016-os évnek.

A tavalyi szezon kezdetén Kvjat úgy gondolta, a Red Bull-lal lehetősége lesz arra, hogy a dobogóért és a győzelmekért küzdjön, azonban ennél kicsit nehezebben alakult a 2015-ös idény a csapat számára. Nemhogy a győzelem nem sikerült az osztrák istálló számára, de még a jövőjük is veszélybe került azzal, hogy egy jó ideig bizonytalan volt, milyen motorral állnak rajthoz 2016-ban. A problémák végül megoldódtak, így új célkitűzéseket fogalmazhatnak meg az idei évre.

Kvjat

Kvjat elmondta, sokat tanult 2015-ben, abból is, hogy egy erős csapatnál versenyzett, illetve utólag visszagondolva úgy érzi, saját hibáiból is profitált. „Néha hibázik az ember, nekem is volt balesetem Japánban és Austinban, de ezek a körülményeken múltak. Csak egy hirtelen szalmaláng, és máris a falban vagy. De ezeken túl kell lépni, nem gondolkodhatsz sokat rajta” – nyilatkozta. 

Az orosz hozzátette, hiába szeretett volna jobban teljesíteni, ha a technika nem engedte meg számára – a fiatal pilóta szerint az volt a legnehezebb, hogy ilyenkor ebbe egyszerűen bele kellett törődnie. „Ezen a két versenyen kívül nem volt túl sok minden, amit rosszul csináltam. Hullámzó szezon volt, és amikor a középmezőnyben találod magad, akkor nehéz következetesnek maradnod. A várakozásaimat magam mögött kellett hagynom, és néha újra kellett gondolnom a dolgokat.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: