Miért állt meg Raikkönen alatt a Ferrari?

F1

2015. augusztus 22. szombat, 17:43

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Ferrari S.p.A.

Erre a kérdésre egyelőre még maga a finn versenyző sem tudja a pontos választ, de bízik benne, hogy a gyenge rajtpozíció ellenére is jó versenyt futhatnak vasárnap, az F1-es Belga Nagydíjon.

A szombati napig kifejezetten pozitívan alakult Kimi Raikkönen hete: szerdán a Ferrari bejelentette, hogy 2016-ban is igényt tart a szolgálataira, pénteken pedig mindkét szabadedzésen felülmúlta csapattársát, Sebastian Vettelt. Szombaton aztán szokás szerint megint vele babrált ki a technika ördöge: a kvalifikáció második szakaszában egyszerűen megállt a finn alatt az autó, így a pilóta csak a 14. rajthelyről vághat neki a vasárnapi futamnak Spa-Francorchamps-ban.

Raikkönen Ferrari Spa

„Nem tudom pontosan, mi történt, egyszerűen elment a hajtás, ezért meg kellett állnom” – mesélte az időmérőt követően Raikkönen. „Túl korai még megmondani, mi volt a probléma, meg kell várnunk, amíg többet megtudunk ezzel kapcsolatban. Az autónk meglehetősen jól viselkedett egész hétvégén, sajnos a hiba pont a legrosszabb pillanatban jelentkezett, e nélkül jobb lehetett volna a helyezésem.”

A Scuderia versenyzője azért sajnálja különösen a Q2-es meghibásodást, mert úgy érzi, jól haladtak előre eddig a hétvége folyamán: „Tegnap több különböző dolgot is kipróbáltunk, és úgy gondolom, jó döntéseket hoztunk a mai napot illetően. Természetesen tudjuk, hogy még minden téren fejlődnünk kell.”

A 2007-es világbajnok, aki egyébként a harmadik szabadedzésen elkövetett hibájáért begyűjtötte idei második megrovását is, ennek ellenére is bízik benne, hogy a futamon végre mellé áll a szerencse: „A rajtpozícióm trükkössé teszi a versenyemet, de remélem, a körülmények a mi javunkra billentik majd a mérleg nyelvét. Fontos, hogy túljussunk az első kanyaron: noha nem lesz egyszerű megelőzni a Mercedes-motoros autókat, tovább küzdünk, és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: