Hülkenberg apróságok miatt maradt el Pereztől

F1

2015. augusztus 22. szombat, 17:44

A Force India egész hétvége során erős formát mutat, épp emiatt bízik Nico Hülkenberg is abban, hogy az elrontott időmérője ellenére jó versenyt futhat és fontos pontokat gyűjthet csapata számára.

Nico Hülkenberg csalódott volt a mai időmérő miatt, azonban egy percig sem adja fel, hiszen az autója remek teljesítményt mutat, ami miatt van oka bizakodni a németnek.

„Nem vagyok elégedett a mai nappal, mivel lehetőségünk lett volna bőven a legjobb tíz közé kerülni. A Q2-ben az utolsó körömön vétettem egy kisebb hibát, amikor ráfordultam az egyes kanyarra, a kerekeim leblokkoltam, és a kanyarcsúcspontot is elvétettem. Ezen felül volt egy kisebb gond a turbóval is, ami miatt sebességet és időt vesztettünk az egyenesekben. Szóval csak éppen lemaradtam a Q3-ról. Összességében azonban még nincs elveszve a hétvége, és biztos vagyok abban, hogy egy erős versenyünk lehet a 11. helyről rajtolva is. Az autó nagyon jól teljesít ezen a hétvégén, versenyképesnek tűnik, és támadni fogok a verseny során, hogy előrébb kerüljek.”

jm1524jy171_resize

A csapatfőnök, Vijay Mallya elégedett az eddig látottakkal, és reménykedve várja a versenyt, ahol jó eredményre számít. „Nagyon kielégítő volt látni azt, hogy a továbbfejlesztett VJM08 mennyire versenyképes itt Spában, emellett pedig Sergio is nagyon szép eredményt produkált. A második sorból rajtolva minden esélyünk megvan arra, hogy sok pontot szerezzünk holnap, és akár a dobogóért is harcolhatunk. Biztos vagyok abban, hogy Nico is ott lehetett volna, ha sikerül neki egy tiszta kör, de azt várom tőle, hogy a versenyen előrelépjen. Fontos, hogy a mai jó formánkat holnap erős eredményre váltsuk.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: