Nem törődnek rajthelyeikkel a Toro Rossósok

F1

2015. augusztus 22. szombat, 17:24

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Red Bull Media House GmbH

Max Verstappen büntetésének köszönhetően a mezőny végéről várhatja a „majdnem hazai versenye” rajtját, Carlos Sainz pedig a tizedikről, de mindketten pontszerzésben bíznak a spái F1-es futamon.

A mezőny legfiatalabb párosa nem a várakozásoknak megfelelően teljesített Belgiumban, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy nagyot álmodjanak. Carlos Sainz hiába képviselte egyedül csapatát a Q3-ban, jelentősen elmaradt vetélytársaitól, így csak a 10. helyről indulhat majd, Max Verstappen pedig nem tudott normális mért kört futni, ráadásul 10 helyes rajtbüntetés is sújtja majd.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy bekerültem a Q3-ba, noha az utolsó köröm lehetett volna jobb is” – nyilatkozta a spanyol. „Sőt, papíron még nehezebb is volt, hiszen ez a pálya nem igazán fekszik nekünk, így a verseny is nehéz lesz majd. Olyan keményen fogunk harcolni, ahogy csak tudunk, és megpróbáljuk majd kihasználni a többiek hibáit, hogy a top10-ben végezzünk. Azt kell mondjam, hogy ez volt a szezon eddigi legjobb időmérő edzése, még akkor is, ha most már csak előre kell tekinteni a holnapi versenyre, ahol a pontokat osztják.”

Sainzcal ellentétben Verstappen bosszús volt a kvalifikáció után. „Nem alakult a legjobban az edzésem, hiszen hiába jutottam be a Q2-be, problémáim adódtak a hajtással a Q1-ben. Az igazat megvallva ilyen időmérőt vártunk, hiszen a tízhelyes rajtbüntetés aláásta a Q3-ba jutással kapcsolatos terveinket. De legalább spóroltunk a gumikkal a versenyre, ahol pontokért akarok harcolni… Tudom, hogy nem lesz könnyű, de a hazai közönségem előtt autózni biztosan megadja majd az extra löketet. Nem ez a legkönnyebb versenyhétvégénk, de az autó remek, és ezen a pályán bármi megtörténhet” – tette hozzá a holland pilóta.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: