Kijelölte céljait Hülkenberg a 24 órásra

WEC

2015. június 3. szerda, 15:19

Szerző: Strommer Benjamin

„Igazi álom lenne nyerni” – mondta az F1-ben szereplő német, aki jövő héten bemutatkozik a legendás Le Mans-i versenyen. A pályán levő lassabb autókat plusz kihívásként tekinti.

A Force Indiában szereplő Nico Hülkenberg zsúfolt hetek kellős közepén jár: május 2-án első WEC-versenyén, a spái 6 óráson állt rajthoz a Porsche színeiben, majd a Spanyol és Monacói Nagydíjak után vasárnap a hivatalos Le Mans-i tesztnap következett. Innen Kanadába utazik a következő F1-es fordulóra, aztán egyenesen vissza Európába, ahol már jövő szerdán kezdetét veszi a 2015-ös Le Mans-i 24 órás programja.

„Igazi álom lenne itt nyerni” – idézi a motorsport.com a 27 esztendős versenyzőt, aki azonban a realitás talaján maradt: „De újonc leszek, Le Mans pedig egy rendkívül hosszú verseny. Ez egy új pálya lesz számomra, meg kell tanulnom és kényelmesen kell éreznem magam. Annyi minden megtörténhet, sok szerencsére, a helyes időzítésre van szükséged, és így tovább. Nyitottan érkezek ide. Szórakozni akarok, ugyanakkor jó munkát végezni a Porsche és én magam számára. Azután pedig meglátjuk, hol végzünk. Ez határozottan egy olyan dolog, amibe már hosszú ideje szerettem volna belevágni.”

A pályán haladó jóval lassabb autók egy különleges kihívást képviselnek a WEC-ben, spái tapasztalatai alapján azonban Hülkenberg kifejezetten élvezi a riválisok kerülgetését. „Ahonnan én érkezek, az együlésesekben, nincsen ilyen jellegű forgalom. Minden autó sebessége többé-kevésbé hasonló, így a dolog egészen más. Ez itt egy extra kihívás, még valami, amivel törődni kell. Jó orrodnak kell lenni ahhoz, hogy tudd, hogyan helyezkedj.”

Hülkenberg, akinek két csapattársa – Earl Bamber és Nick Tandy – szintén LMP1-es újonc lesz, egyetlen kérdésben hallgatott: amikor arról érdeklődtek, pályafutásának további alakulását a hosszútávú versenyzésben látja-e az F1 helyett. „A jövőmet, hogy hogyan és merre fog folytatódni, majd meglátjuk a következő hónapokban.”