Egész sereg dolgozik a Mercedes-szimulátorban

F1

2015. június 3. szerda, 14:47

Szerző: Strommer Benjamin

A DTM-versenyző Daniel Juncadella hetente két napot tölt a bázison, emellett elárulta, még jó páran működnek közre hasonlóan az F1-es csapat fejlesztőmunkájában.

 A 24 éves Daniel Juncadella, a korábbi Formula-3-as Európa-bajnok tavaly a Mercedes motorjait használó Force India tartalékversenyzői pozícióját töltötte be. Idén már nem tartozik a középcsapat kötelékébe, DTM-es teendői mellett – ahol szintén a csillagos márkát erősíti – azonban rendszerint használja a Mercedes szimulátorát, egy nyilatkozatban pedig azt is elárulta, hogy ezzel koránt sincs egyedül.

„2014 végén 10-12 versenyzőt teszteltek, hogy megosszák köztük a szimulátoros munkát” – árulta el Juncadella a spanyol Marca lapnak. „Kétszer vagyok ott egy héten. Az alaposság rendkívül magas szintű, nagyon sokat invesztáltak bele. Pszichológiailag és fizikálisan is nagyon kemény munka.”

A DTM múlt hétvégi, Lausitzringen rendezett fordulójának második futamán hatodikként, legjobb Mercedes-pilótaként végző spanyol néhány társa személyét is elárulta. A hivatalos tartalékpilóta Pascal Wehrlein neve kevésbé meglepő, de a szimulátoros csapatba tartozik a Petronas-támogatott, WSR-ből ismert Jazeman Jaafar és a WEC címvédője, a toyotás Anthony Davidson is, valamint egy olyan versenyző, akit Juncadella bizalmi okok miatt nem nevezett meg.

Tagged: