Jön az Oválőrület: 200 verseny 366 nap alatt

USA

2015. augusztus 14. péntek, 19:09

Nem akármekkora fába vágta a fejszéjét a 26 éves amerikai autóversenyző, Bryan Clauson. Bejelentette új programját, amely szerint jövőre 200 futamon, köztük az Indianapolis 500-on is szeretne rajthoz állni.

Clauson neve nem ismeretlen az USA autóversenyzői porondján annak ellenére sem, hogy az ottani csúcskategóriák, az IndyCar és a NASCAR életébe csak kevéssé kóstolt bele. Most egy rendkívüli vállalkozással hívta fel magára a figyelmet, bejelentette ugyanis, hogy a 2016-os év során összesen 200 autóversenyen tervez majd rajthoz állni a Jonathan Byrd Racing csapat segítségével. Programját „Circular Insanity” névre keresztelte, amit szabad fordításban lehet akár Oválőrületnek vagy Körkörös Elmebajnak is nevezni. Repertoárjában főként Európában kevéssé ismert versenyzési formák lesznek majd, például szárnyas és szárnynélküli sprintautókkal és midgetekkel, amelyek főként salakos borításon, kör- vagy oválpályán száguldanak.

DSC_8569

A versenyző azonban éve csúcspontjaként az Indy 500-ra való kvalifikálást jelölte meg, ami szintén része a 200-as menetrendnek. Terve nem reménytelen, hiszen korábban már két alkalommal ott volt a legendás versenyen, 2012-ben és idén is, noha mindkétszer korán kiesett.

„Az egész csak egy őrült ötletként indult, de most Las Vegasban formát is öltött. Rengeteg versenyzés és rengeteg utazás vár rám, de jó érzéseink vannak a partnerekkel és minden résztvevővel együtt. Már az is rengeteg időbe telt, hogy megtervezzük és összerakjuk ezt a programot, és nem tudom eléggé megköszönni mindenkinek, aki segített ebben” – nyilatkozta a nagy évre készülve a kalandvágyó amerikai.

Clauson életét egyedül az könnyíti meg kissé, hogy 2016-ban szökőév következik, így 366 nap áll majd rendelkezésére célja teljesítéséhez, de még így is átlagosan 1,83 naponta kell rajthoz állnia egy új versenyen.

Forrás: www.formula.hu – RSS