Coulthard: A versenyzők nem élvezik az F1-et

F1

2015. június 10. szerda, 10:55

Szerző: Strommer Benjamin

A Formula-1 veteránja a mezőny meghatározó tagjainak megjegyzéséire hívta fel a figyelmet: az élversenyzők úgy gondolják, a versenyzés már nem elég megerőltető, testileg és szellemileg sem.

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó egykori F1-es, a Williams és McLaren csapatokkal 13 futamot megnyerő David Coulthard a sport egyik aktuális problémájára hívta fel a figyelmet. Szerinte a kategória már nem elég megerőltető, sem fizikálisan, sem mentálisan, emiatt pedig élvezeti értékét is elveszti a pilóták szemében. Mindezt két élversenyzőtől, Fernando Alonsótól és Lewis Hamiltontól hallottakkal támasztotta alá.

„A szomorú valóság az, hogy a versenyzők nem élvezik a jelenlegi F1-et. Egyszerűen nincsenek eléggé próbára téve” – írta a BBC Sport oldalon vezetett rovatában. „Természetesen az autókat nehéz vezetni. Továbbra is a leggyorsabb és legkifinomultabb versenygépek a világon. De már nem eléggé fárasztanak ki – fizikailag és mentálisan sem.”

„Fernando Alonso minden idők nagyságai közé tartozik, ő olyasvalaki, aki a sport csúcsára jutott volna, bármelyik korszakban versenyez. Az elmúlt két versenyen két dolgot mondott, amelyekkel igazán célba talált. Az első, hogy az utolsó alkalom, amikor igazán próbára lett téve szellemileg és testileg is egy nagydíj során, tíz évvel ezelőtt történt. A második, hogy a jelenlegi autók vezetése sokkal inkább a rendszerek kezeléséről szól, semmint a vezetői képességekről.”

„Lewis Hamilton ugyanez a kaliber. A kanadai verseny után azt mondta, még csak nem is stresszelt, hogy nem volt nehéz” – mondta Coulthard, és akár egy harmadik nevet is felsorolhatott volna: Kimi Raikkönen egy tévéinterjúban beszélt arról, hogy amikor először versenyzett a királykategóriában, az még sokkal izgalmasabb és élvezetesebb volt.

Tagged: