Dovizioso: A MotoGP szinte semmi ehhez képest

Rali

2015. június 10. szerda, 10:49

Két sikeres technikai sportág, a MotoGP és a rali találkozott össze egy kör erejéig – a volánnál a Volkswagen kétszeres világbajnoka, míg jobbján a kétkerekesek sztárja, Andrea Dovizioso foglalt helyet.

A hétvégi, Szardínia Ralira készülődő Volkswagen Motorsport gondolt egy nagyot, és felajánlotta e kihagyhatatlan lehetőséget a motorosnak –  Dovizioso a tesztek során kapott lehetőséget arra, hogy átéljen néhány kilométert Sebastien Ogier oldalán. A 29 éves olasz motoros a Ducati Corse jóvoltából rója világbajnokságában a kilométereket.

87915234644e4d258456744ce3cfb637

Hosszadalmas autó kielemzés és eszmecseréket követően Dovizioso végre nemcsak kívülről szemlélhette a Polo WRC-t – Szardínia északkeleti részén Julien Ingrassia helyét vette át. „El sem tudtam volna eddig képzelni, hogy milyen sebességet diktálnak a ralisok ilyen keskeny, szűk utakon. Hihetetlen és felejthetetlen érzés volt, a MotoGP szinte semmi ehhez képest!”

Természetesen nem egyoldalú kapcsolattartástól van szó a francia és olasz versenyzők között – Dovizioso ugyanis bevezette a MotoGP rejtelmeibe Ogiert és feleségét. A pár a mugelloi versenyen nézhetett be a színfalak mögé. „Szeretem a MotoGP-t és nagyon tetszett, amit ott láthattam.” – mondta el Ogier. „Mindig is tiszteltem a versenyzőket, akik kétkerékre merészkednek, de Mugello óta még jobban kijár nekik az elismerés.”