Az új McLaren-orr megbukott a törésteszten

F1

2015. június 10. szerda, 11:22

Szerző: Strommer Benjamin

A számos más F1-es csapat által már bevetett rövid orrkúp a McLaren Osztrák Nagydíjra tervezett fejlesztési csomagjának része, a kötelező töréstesztet azonban több próbálkozásra sem tudta teljesíteni.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a McLaren istálló az Osztrák Nagydíjon – amelyen a Honda új elnöke, Takahiro Hachigo is megtekinti az F1-es csapatot – komoly fejlesztési csomagot fog bemutatni, az erőforrás és karosszéria is több újítást kap meg. „Minden más lesz, leszámítva a festést” – jellemezte a fejlesztéseket Jenson Button. Közéjük tartozik a rövid orr, amelyet 2015-ben először a Williams mutatott be, azóta viszont számos más csapat, például a Toro Rosso és Red Bull is megtervezte saját megoldását.

A rövid orr először a Williamsen tűnt fel

Ahogy azonban korábban a Red Bullnak, a McLarennek is meggyűlik a baja azzal, hogy az új kialakítás átmenjen az FIA kötelező töréstesztjén. A GMM hírügynökség nemzetközi sajtóértesülésekre hivatkozva számolt be arról, hogy az orr többször, akár öt különböző alkalommal is megbukott a teszten. A legutóbbi kudarc múlt héten, az Egyesült Királyságban található Cranfieldben történt. Az Osztrák Nagydíj kezdetéig alig több mint egy hetük maradt.

„Néhány jelentős aero jellegű frissítésnek szüksége van töréstesztre” – mondta egy McLaren-szóvivő a GMM-nek. „Ritkán mennek át első alkalommal a teszten. Magabiztosak vagyunk, hogy az új orr a közeljövőben megfelel a töréstesztnek.”

Tagged: