Vb-2014 – Már az Eb-re készülnek a spanyolok

image Korai búcsúja után már a két év múlva sorra kerülő franciaországi Európa-bajnokságra készül a brazíliai világbajnokság csoportkörében kiesett, címvédő spanyol labdarúgó-válogatott.

Az együttes Ausztrália 3-0-ás legyőzésével zárta az előzetesen vártnál rövidebb szereplését. Az első két fordulóban előbb Hollandiától szenvedett el megalázó 5-1-es vereséget, majd Chile múlta felül 2-0-ra, így a harmadik helyen fejezte be a B csoport küzdelmeit.
A válogatott hivatalos Twitter-oldala jelölte meg a 24 együttest felvonultató kontinensviadalon elérendő célt:
„Minden támogatásra szükségünk van a ránk váró új kihívásnál: megvédeni az Európa-bajnoki trófeát!”
Az elmúlt években világbajnokságot és két Eb-t nyert csapat több kulcsjátékosa fejezheti be válogatott karrierjét: Xavi, illetve a gólrekorder David Villa valószínűleg nem lép többet pályára a nemzeti együttesben, de kérdéses Xabi Alonso és az eddig első számú hálóőr, Iker Casillas sorsa is.
Több fiatal, a brazíliai tornát kihagyó tehetség is sorban áll: a Barcelona 23 éves védője, Marc Bartra, illetve 20 esztendős csatára, Gerard Deulofeu, a Bayern München középpályása, a szintén 23 éves Thiago Alcantara mellett a Real Madridot erősítő, egyaránt 22 esztendős Daniel Carvajal és Isco, illetve a 21 éves Jesé Rodríguez kulcsszerepet kaphat a vérfrissítés során.
A szövetségi kapitány, Vicente del Bosque Ausztrália legyőzése után beszélt arról, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt:
„Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki” – vélekedett a szakember, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu