Vb-2014 – Kedd este Uruguay vagy Olaszország kiesik

image A D csoportból előzetesen a továbbjutásra legesélyesebbnek tartott Uruguay és Olaszország kedden egymás ellen dönti majd el, hogy melyikük lép a nyolcaddöntőbe, s melyikük utazik haza a brazíliai labdarúgó-világbajnokságról.

A vb egyik legerősebb négyesének tartott csoportban a korábban „lesajnált” Costa Rica óriási meglepetést okozva már két forduló után továbbjutott, Anglia pedig kiesett, így már csak az a kérdés, hogy a négyszeres vb-győztes olaszok vagy a kétszeres világbajnok uruguayiak maradnak-e versenyben.
A két csapat eddig nagyon hasonló teljesítményt nyújtott a vb-n, mert jó játékkal legyőzték Angliát, s rossz játékkal kikaptak Costa Ricától. Kedden egyik együttes sem játszhat visszafogottan, ugyanakkor azzal a tudattal lépnek majd pályára, hogy a döntetlen az olaszoknak kedvez, így az uruguayiaknak támadniuk kell.
„Ezen a mérkőzésen múlik, hogy ki esik ki és ki megy tovább” – éreztette a találkozó fontosságát az olasz együttes szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli, aki kifejtette: rendkívül fontos, hogy teljes erőbedobással küzdjenek a továbbjutásért, ezért vissza kell nyerniük az energiájukat a találkozóig.
Az uruguayi együttes védője, a Juventusban játszó Martin Caceres elmondta: meglepte őket, hogy Costa Rica – az első fordulóban Uruguay ellen aratott győzelmét követően – Andrea Pirlóék felett is diadalmaskodni tudott.
„Nem hinném, hogy az olaszok tíz emberrel védekeznek majd, ezért az ellentámadásokra fogunk koncentrálni. Suárez és Cavani halálosak kis területen, nagyon bízunk bennük” – fogalmazott.
A két csapat a tavalyi Konföderációs Kupa bronzmérkőzésén találkozott egymással, akkor tizenegyesekkel az olasz válogatott diadalmaskodott.
A csoport másik mérkőzésén a már továbbjutott Costa Rica a biztosan kieső Angliával találkozik. A közép-amerikai együttes – melyet előzetesen nem igazán tartottak esélyesnek a továbbjutásra – az 1990-es olaszországi vb-n bemutatott bravúrjához hasonló eredményt produkált a kieséses szakaszba lépéssel. Akkor Brazília mögött, de Skóciát és Svédországot megelőzve léptek tovább csoportjukból, s a nyolcaddöntőben búcsúztak Csehszlovákia ellen.
„Ismételjük a történelmet. Felejthetetlen emlékeket akarunk hagyni az emberekben Costa Ricáról” – mondta a válogatott középpályása, Celso Borges, aki kifejtette: folytatják az álmuk megvalósítását, hogy egyre feljebb és feljebb jussanak.
Az angol válogatottat irányító Roy Hodgson az Olaszországtól és Uruguaytól elszenvedett vereségek ellenére elégedett volt együttese helytállásával, mint mondta, „erős és tapasztalt ellenfelekkel” szemben maradt alul a csapata. Amint a válogatott támadója, Rickie Lambert kiemelte, az utolsó fordulóban mindent meg kell tenniük a szép búcsúért:
„A szurkolók megérdemlik a győzelmet” – jelentette ki.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu