Vb-2014 – Kemény csatáról beszélnek mind a németek, mind a franciák

image Mindkét oldalon kemény ütközetről, két jó csapat kiélezett összecsapásáról beszéltek az első értékelésekben a német-francia párharcot követően, melyet előbbi válogatott 1-0-ra nyert meg pénteken a brazíliai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.

„A mérkőzés elképesztően izgalmas volt – vélekedett Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. – Csapatunk bravúrosan küzdött, minden játékos tökéletesen végrehajtotta a maga feladatát.”
„Ma nem volt könnyű dolgunk – szögezte le a csapatkapitány Philipp Lahm. – Brutálisan meleg volt, főleg a tűző napon, ráadásul két jó csapat került egymással szembe.”
Az ezúttal ismét jobbhátvédként szerephez jutó futballista emlékeztetett arra, hogy ők szereztek vezetést, így a franciáknak kellett azután kezdeményezniük.
„Csapatként harcoltuk ki a továbbjutást, szervezettek voltunk” – adta meg sikerük magyarázatát.
Mats Hummels, az egyetlen gól szerzője egy újabb álom megvalósulásaként élte meg a győzelmet.
„Remélem, hogy az utunk még nem ért véget” – tette hozzá.
Didier Deschamps, a franciák játékosként világ- és Európa-bajnok szakvezetője úgy vélekedett, hogy csapata megtette, amit meg kellett a német válogatott szerkezetének megbontásához, de „atletikusságban” némileg hátrányban voltak az amúgy is tapasztaltabb ellenféllel szemben. Hangsúlyozta, hogy azon az úton haladtak tovább, amelyen eddig is jártak, csak éppen a német együttes képviselt az eddigi riválisoknál magasabb szintet.
„Nem volt nagy különbség a két csapat között, de végül a németek jutottak be az elődöntőbe” – rögzítette a lényeget.
A kapus, egyben csapatkapitány Hugo Lloris a szomorúságáról beszélt a mérkőzést követően. Szerinte „szép dolgokat hoztak össze” egy „nagy európai csapattal” szemben, de most időre lesz szükség, amíg túlteszik magukat a búcsún, aztán pedig már arra kell majd összpontosítaniuk, hogy a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra újra összeálljon a válogatott.
„Büszkék lehetünk a menetelésünkre. Fiatal csapatunkkal a negyeddöntőig jutottunk” – mondta Karim Benzema, akinek lövését a ráadásban nagy bravúrral védte Manuel Neuer. – „Pici hiányzott az újabb sikerhez” – tette hozzá.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu