Vb-2014 – Impresszív németek, csalódást keltő portugálok

image Amennyire hiányzott a legutóbbi aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo játékából a hatékonyság, annyira volt elemében a németek legjobbja, Thomas Müller a két csapat hétfői összecsapásán, amelyen három góllal vette ki részét a 4-0-s sikerből a G csoport első mérkőzésén.

„Nagyszerű dolog háromszor is betalálni egy vb-nyitányon, ráadásul egy ilyen ellenféllel szemben, mint amilyen a mai volt” – lelkendezett a fölényes siker után Müller, aki felülmúlhatja eleve pazar 2010-es teljesítményét is. Négy esztendeje a Dél-afrikai Köztársaságban öt találattal holtversenyben negyedmagával végzett az élen a világbajnokság eredményességi rangsorában, végül azonban a legjobbak között is a legjobb lett azzal, hogy neki három gólpassza is akadt, amivel a többiek elé került.
A salvadori meccsen triplával indító támadót dicsérte a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw is:
„Ő egy unortodox játékos, akiről én, mint edző sosem tudom, mit fog csinálni” – mondta a szakvezető. „Ebből eredően az ellenfelek számára is teljesen kiszámíthatatlan, csak az jár a fejében, hogy gólt szerezzen”.
„Jól szálltunk be a meccsbe, hamar elhúztunk két góllal, és amikor 3-0-s előnyre tettünk szert, gyakorlatilag vége is volt a mérkőzésnek” – összegzett Müller, aki az öltözőben fogadhatta a története 100. vb-győzelmét ünneplő német válogatottat köszöntő kancellár, Angela Merkel személyes gratulációját is.
A Nationalelf a portugálok elintézésével gyakorlatilag megismételte 2010-es bemutatkozását, amikor is a csoportnyitányon szintén 4-0-ra nyert, akkor az ausztrálok ellen, majd meg sem állt az elődöntőig.
A portugálok, akik négy gólt még sosem kaptak világbajnoki mérkőzésen, annál szomorúbbak lehetnek, hogy megint a németekkel hozta őket össze az élet: a 2006-os bronzmeccsen 3-1-re maradtak alul velük szemben, a 2008-as Európa-bajnokságon 3-2-re veszítettek, s a 2012-es Eb-rajton is a németek diadalmaskodtak 1-0-ra. Hétfőn pedig az eddigi legsúlyosabb verésben részesültek „örökös” legyőzőjük részéről.
Löw szerint a diadal azért születhetett meg, mert csapata nagyon jól végrehajtotta a találkozóra kidolgozott játéktervet, uralta a középpályát és rendre gyors akciókat vezetett.
„A meccsnek az első 45 percben vége lett. Németország birtokolta a labdát és megleptek minket ellentámadásaikkal” – értékelt a portugálok szövetségi kapitánya, Paulo Bento, aki hozzátette, a 4-0-s vereségben nagy szerepe volt, hogy a rivális rendkívül hatákonyan élt lehetőségeivel. „Nem voltak annyival jobbak, mint azt az eredmény mutatja, mi sajnos több buta hibát elkövettünk, messze nem játszottunk úgy, ahogy azt vártuk magunktól”.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu