Vb-2014 – Győzelemmel búcsúzott a címvédő

Az első két mérkőzését elveszítő, ezzel gyorsan búcsúzó címvédő spanyol válogatott utolsó, hétfői találkozóján 3-0-ra nyert a már szintén kiesett ausztrál csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B csoportjában.

Az első két spanyol gólban előkészítőként komoly szerepet játszott az előző vb fináléját eldöntő Andres Iniesta, aki századik alkalommal lépett pályára a spanyol válogatottban. Az Európa-bajnok együttes góljait David Villa, Fernando Torres és Juan Mata szerezte.
Az ausztrálok három vereséggel fejezték be brazíliai szereplésüket.

B csoport, 3. forduló:
Spanyolország-Ausztrália 3-0 (1-0)
———————————-
Curitiba, Baixada Aréna, 30 000 néző, v.: Nawaf Shukralla (bahreini)
gólszerzők: Villa (36.), Torres (69.), Mata (82.)
sárga lap: Ramos (62.), illetve Spiranovic (88.), Jedinak (92.)

Spanyolország:
————–
Pepe Reina – Juanfran, Raul Albiol, Sergio Ramos, Jordi Alba – Xabi Alonso (David Silva, 83.), Koke – Santi Cazorla (Cesc Fabregas, 68.), Andres Iniesta, David Villa (Juan Mata, 56.) – Fernando Torres

Ausztrália:
———–
Mat Ryan – Ryan McGowan, Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson – Matt McKay, Mile Jedinak, Oliver Bozanic (Mark Bresciano, 72.) – Mathew Leckie, Adam Taggart (Ben Halloran, a szünetben), Tommy Oar (James Troisi, 61.)

I. félidő:
———–
36. perc: Iniesta passzával Juanfran futott le az alapvonalig a jobb oldalon, majd középre adott, az ötösnél érkező David Villa pedig jobb sarokkal a kapuba továbbított (1-0).

II. félidő:
———–
69. perc: Iniesta ugratta ki a 16-os bal oldalán Torrest, aki jobbal eltekerte a labdát a kapujából kilépő Ryan mellett (2-0).
82. perc: Fabregas ívelt Juan Mata elé, a támadó az ötös jobb sarkáról az ausztrál kapus lába között gurított a hálóba (3-0).

Élénken kezdték a mérkőzést az ausztrálok, többször el is jutottak a spanyol kapuig, a címvédő csapat azonban később fokozatosan átvette az irányítást. A játékrész közepén már jórészt az történt a pályán, amit a spanyolok szerettek volna, az ausztrálok ekkor alig jutottak túl a felezővonalon. A hajrához közeledve a spanyol gólrekorder David Villa szép mozdulattal juttatta vezetéshez csapatát, egyúttal 59-re növelte a válogatottban elért találatainak számát.
A fordulást követően jó darabig nem történt említésre méltó esemény, a mezőnyben folyt a játék, helyzet alig alakult ki. A félidő közepén aztán egy szép akció végén növelték előnyüket a spanyolok, majd a hajrában harmadszor is betaláltak, így két vereség után harmadjára magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu