Vb-2014 – Dempsey örül a visszavágásnak

image Clint Dempsey, a brazíliai világbajnokságon szereplő amerikai labdarúgó-válogatott támadója nagyon örült annak, hogy csapata két korábbi világbajnoki vereség után le tudta győzni Ghánát a csoportkörben.

„Volt közös múltunk Ghánával, és vissza akartunk vágni a korábbi vereségekért” – mondta Dempsey, aki 29 másodperc után szerzett vezetést a 2-1-es amerikai győzelemmel zárult hétfői mérkőzésen. – „A legutóbbi két tornán legyőztek minket, de a siker azt mutatja, hogy ez nem számított, tanultunk a kudarcokból.”
A 31 esztendős Dempsey – aki a mostani találkozón orrtörést szenvedett -, részese volt a két együttes 2006-os és 2010-es összecsapásának is. Nyolc éve, a németországi vb-n a csoportkörben találkoztak egymással, a 2-1-es ghánai győzelemmel végződött találkozón Dempsey szerezte az amerikaiak gólját. A négy évvel ezelőtti dél-afrikai tornán pedig a nyolcaddöntőben mérkőztek meg, ismét az afrikai együttes 2-1-es sikerével.
„Ha egy csapatot kétszer egymás után legyőzöl, nagyon elszántan fognak ellened pályára lépni, hogy harmadszor ez ne történjen meg. Úgy gondolom, hihetetlenül motiváltak voltak” – mondta a ghánai együttes szövetségi kapitánya, az 54 esztendős Akwasi Appiah.
A második fordulóban Németország-Ghána és Egyesült Államok-Portugália találkozókat rendeznek a G csoportban.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu