Vb-2014 – Belgium-Oroszország 1-0

image

A belga válogatott bejutott a legjobb 16 közé a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, miután vasárnap, a H csoport második fordulójában 1-0-ra legyőzte az orosz csapatot.

A belga együttes a második győzelmét aratta a tornán.
A döntő találatot a csereként beállt Divock Origi szerezte a 88. percben.
H csoport, 2. forduló:
Belgium-Oroszország 1-0 (0-0)
—————————–
Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 72 ezer néző, v.: Felix Brych (német)
gólszerző: Origi (88.)
sárga lap: Witsel (54.), Alderweireld (73.), illetve Glusakov (38.)

Belgium:
——–
Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen (Jan Vertonghen, 31.), Vincent Kompany, Daniel Van Buyten – Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Dries Mertens (Kevin Mirallas, 75.) – Eden Hazard, Romelu Lukaku (Divock Origi, 57.)

Oroszország:
————
Igor Akinfejev – Alekszej Kozlov (Andrej Jescsenko, 63.), Szergej Ignasevics, Vaszilij Berezuckij, Dmitrij Kombarov – Gyenyisz Glusakov, Alekszandr Szamedov (Alekszandr Kerzsakov, 90.), Viktor Fajzulin, Oleg Satov (Alan Dzagojev, 83.) – Alexandr Kokorin, Makszim Kanunnyikov

II. félidő:
———–
88. perc: Origi játszott Hazard-hoz a bal oldalon, utóbbi az alapvonal közeléből visszapasszolt a feladónak, aki hét méterről a kapuba bombázott, megszerezve első gólját a válogatottban (1-0).

Az első játékrész jó iramot és kiegyenlített játékot hozott. Dries Mertens vezérletével a belgák alakítottak ugyan ki több helyzetet, de ezek nem voltak igazán veszélyesek, lövéseiket Akinfejev kapus rendre hárította. Az oroszok előtt kevesebb gólszerzési lehetőség adódott, mégis veszélyesebbnek tűntek, s egy ziccerük is volt, amelyet azonban Kokorin a kapu mellé fejelt.
Thomas Vermaelen a bemelegítés során megsérült, s a 31. percben le is kellett cserélni.
A fordulást követően jó húsz percig szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a belga térfélre tevődött át a játék, de az oroszok mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, a befejezések gyengék voltak. A hajrára kijöttek a szorításból a belgák, egy szabadrúgásból kapufáig is jutottak, majd egyre-másra alakították ki a helyzeteket, a nyerő ember pedig a csereként beállt Origi lett, aki eldöntötte a három pont sorsát.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu