Vb-2014 – A hollandok hatékonyságról, a chileiek meglepő holland taktikáról beszélnek

image A chileiek szerint a meglepő, védekező holland felállás okozta 2-0-ás vereségüket a B csoport utolsó fordulójának rangadóján a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

„Nyerni akartunk, mindent megtettünk ennek érdekében, ám egyszerűen nem találtuk a megoldást a végig csak a védekezésre koncentráló rivális játékára” – mondta Jorge Sampaoli, a chileiek szövetségi kapitánya, aki a mérkőzés után még nem tudhatta biztosan, hogy a házigazda Brazília vár majd csapatára a nyolcaddöntőben, ám előre jelezte, hogy akkor sem fognak megijedni, ha Luis Felipe Scolari csapatával kell majd szombaton megküzdeniük. A két dél-amerikai együttes négy éve is az egyenes kieséses szakasz első körében találkozott egymással, akkor a brazilok nyertek 3-0-ra.
A dél-amerikai együttes az egyik legnagyobb sztárja, Arturo Vidal nélkül lépett pályára a hollandok ellen, és az ő energikus, támadásban, illetve védekezésben is hatékony játéka érezhetően hiányzott a chileiek futballjából.
„Az első két mérkőzésünk nagyon kemény volt, ezért a májusban műtött térdemnek szüksége volt egy kis pihentetésre, ráadásul sárga lapom miatt egy újabb figyelmeztetés után a következő meccset ki kellett volna hagynom” – mondta Vidal, hozzátéve, hogy a nyolcaddöntőben mindenképpen játszani fog.
Holland oldalon teljes volt az öröm a mérkőzés után, melyen a szakembereket is meglepve Luis van Gaal kapitány balhátvédként szerepeltette a válogatott veterán támadóját, Dirk Kuytot.
„Nagyon élveztem ezt a szerepkört” – mondta lelkesen a 33 éves Kuyt a 99. válogatott meccse után. – „Sosem játszottam még ezen a poszton, de a kapitány néhány hete említette, elképzelhető, hogy itt lesz majd szükség rám a tornán. Természetesen mondtam neki, hogy készen állok a feladatra.”
A holland tréner a rivális által bírált 5-3-2-es felállást már hónapokkal ezelőtt előrevetítette, ezúttal pedig meg is védte taktikáját.
„Arról van szó, hogy olyan hadrendben játszatod a csapatod, amilyenre a képességei alapján a legalkalmasabb” – fejtegette a vb után posztjáról a Manchester Unitedhez távozó szakember, kiemelve, hogy a klasszikus 4-3-3-as holland felállásban a támadóinak a chilei szélsővédők ellen többet kellett volna védekezniük, ami felemésztette volna energiáikat.
A százszázalékos teljesítménnyel nyolcaddöntős hollandok a vb-n eddig meggyőzően játszó mexikói csapattal találkoznak a 16 között, Chile pedig Brazíliával mérkőzik.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu