"Olyan érzés, mintha Uruguayt kihajították volna a világbajnokságról…"

image Kilenc mérkőzésre és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra eltiltották Luis Suárezt, a brazíliai világbajnokságon nyolcaddöntős uruguayi válogatott futballistáját, amiért az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellinibe. Az uruguayi szövetség fellebbez az ítélet ellen.

A Liverpool támadóját emellett 100 ezer svájci frankra (25,2 millió forint) is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).
A 27 éves játékos a keddi meccs 80. percében viselkedett kirívóan sportszerűtlenül, ám a játékvezető nem látta az esetet, így nem állította ki. Csapata az incidens után a Suárez által beívelt szögletből szerezte meg az 1-0-s győzelmet és a továbbjutást jelentő gólt.
„Az ilyen viselkedés egyetlen futballpályán sem tolerálható, különösen igaz ez a világbajnokságra, amelyen a sztárok több millió ember szeme láttára lépnek pályára” – nyilatkozta a FIFA honlapján olvasható indoklásban Claudio Sulser, a szervezet fegyelmi bizottságának elnöke.
Suárez négy hónapos eltiltása alatt még a Liverpool edzőközpontjába sem teheti be a lábát, és egyetlen olyan rendezvényen sem jelenhet meg, amely a klubbal kapcsolatos. Emellett távol kell maradnia hazája válogatottjának mérkőzéseitől is, ezeket még a lelátóról sem nézheti meg.
„A legsúlyosabb büntetés” – reagált az uruguayi újság, az Ovacion.
„Úgy bánnak vele, mint egy bűnözővel” – írta a twitteren az El País című spanyol lap egyik újságírója.
Az uruguayi szövetség fellebbez az ítélet ellen, Wilmar Valdéz, a szervezet elnöke „túlzó döntésről” beszél.
„Olyan érzés, mintha Uruguayt kihajították volna a világbajnokságról” – fogalmazott.
A fellebbezés ugyanakkor nem halasztó hatályú, azaz a Kolumbia elleni, szombati negyeddöntőt biztosan nem befolyásolja.
Az FC Liverpool egyelőre nem kommentálta játékosa eltiltását.
Suárez pályafutása során már többször volt hasonló eset főszereplője: tavaly tízmeccses eltiltást kapott Branislav Ivanovic (Chelsea) megharapásáért, 2010-ben pedig – még az Ajax Amsterdam légiósaként – hét mérkőzésre száműzték, mert belemélyesztette fogait Otman Bakkalba (PSV Eindhoven).
Az uruguayi támadót az elmúlt szezonban a szakértők és a játékostársak is a Premier League legjobb futballistájának választották, ami nem csoda, ugyanis 33 mérkőzésen 31 találatot szerzett, amivel gólkirály és Cristiano Ronaldóval holtversenyben európai aranycipős lett.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu