Növényi Norbert újra versenybe száll a Világbajnoki Címért!

image Az október 23-26 közötti időszakban a világ szeme Kecskemétre szegeződik, ugyanis az év egyik legjelentősebb sporteseményét rendezik majd meg a Messzi István Sportcsarnokban, mégpedig a FILA Pankration World Championship-t.

Csütörtökön tartották az esemény sajtótájékoztatóját, Kecskeméten a Four Points by Sheraton Hotelben, melyen Növényi Norbert indulását is bejelentették.

Sajtótájékoztató résztvevők:

Papp Valér, elnök – Magyar FILA Grappling, Pankráció és MMA Szakági Szövetség

Mészáros György, ügyvezető – MF TOYOTA – a VB fő támogatója

Növényi Norbert, olimpiai aranyérmes

Bogasov István, sportfelelős – Kecskemét Város Önkormányzata

Németh „Nyiba” Sándor, birkózó olimpikon

Tihanics Tibor, szakmai vezető – Kecskeméti Birkózó Egyesület

 A versenyre eddig olyan országok regisztráltak, mint USA, Japán, Kazahsztán, Oroszország, Litvánia, Ukrajna. Persze, nehéz lenne mindenkit felsorolni, de talán a mi szempontunkból az egyik legérdekesebb információ, hogy Növényi Norbert olimpia bajnokunk is elindul a Világbajnokságon, mégpedig +100kg-os súlycsoportban Pankrácó Submission (Földharc) és Pankráció FreeStyle (MMA) kategóriákban! 

Illetve megtudtuk még, hogy amennyiben könyök sérülése engedi, akkor az indulók közt lesz Németh „Nyiba” Sándor szabadfogású birkózó olimpikonunk is a Pankration Submission fogásnemben.

 Növényi Norbert:

     „Ez lesz az utolsó versenyem, ez egy jó alkalom most, hogy itthon, a Világbajnokságon búcsúzzak el az aktív versenyzéstől. A másik oka az indulásomnak, hogy fel szeretném hívni rá a figyelmet, hogy 30 – 40 éves kor felett sem kell felhagyni a versenysporttal, bőven harmincon túl is lehet sikereket elérni, de sportolni mindenképpen kell! Természetesen nem bízom a véletlenre, komoly, több hónapos felkészülés előzi meg az indulásom. Ki szeretném még emelni, hogy hatalmas siker az országnak, hogy ilyen rangos eseményt rendezhetünk, mint ez a kecskeméti Világbajnokság lesz!”


 Norbi teljesítménye előtt csak tisztelegni tudunk, és remélhetőleg rengetegen szorítanak majd a helyszínen többszörös világbajnok és olimpiai bajnok sportolónknak, és természetesen a többi magyar indulónak is!

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!