Kárász Anna duplázott – tíz arany-, három ezüst-, két bronz a magyar mérleg

image Vasárnap délután is folytatták az éremhalmozást a magyarok a maty-éri ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Az U23-as korosztályban nyert Kárász Anna K-1 500 méteren, C-2 500 méteren a Lakatos Zsanett, Takács Kincső páros, míg a Lucz Noémi, Sólyom Dóra ifjúsági kajakpáros a második, az eggyel nagyobb korcsoportban Simán Fanni és Szilágyi Anett a harmadik helyet szerezte meg. Összességében tíz arany-, három ezüst- és két bronzérmet gyűjtött a magyar csapat az ifjúsági és U23-as világbajnokságon.

Kárász Anna jött, látott és győzött. A 200 méter után 500-on sem talált legyőzőre a Maty-éren az ifjúsági és U23-as világbajnokságon, így kétszeres aranyérmesként köszönhet el élete első felnőtt világbajnokságától.

„Ez az ötszáz méter sokkal jobb volt, mint a reggeli kétszáz, igaz, jobban is fájt, de az ötszázat még mindig jobban a saját távomnak érzem. Nehéz volt ez a hét, a betegségemmel, a feszültségekkel, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeresen zártam ezt a világbajnokságot, önbizalommal telve készülődhetek a moszkvai felnőtt világbajnokságra” – magyarázta Kárász Anna.

Önbizalmat merített Lakatos Zsanett is, aki a délelőtti C-1 200 méteren nyert ezüstérme után C-2 500 méteren aranyérmet vehetett át Takács Kincsővel. A lányok megvédték a tavalyi wellandi világbajnokságon megszerzett címüket.

„Délelőtt még sírtam, most már tudok mosolyogni, ez a páros kicsit kárpótolt az egyesért. Így utólag átgondolva, jó volt ez a pofon, mert nem jó, ha minden rögtön az ölembe hull, kaptam pluszmotivációt a jövőre nézve” – mondta Lakatos Zsanett.

„Úgy érzem, majdnem tökéletes pályát mentünk Zsanival, amit könnyű itthon, hazai pályán, hazai közönség előtt összehozni. Pihenni most nem nagyon tudunk, kedden már utazunk Szolnokra és megkezdjük a felkészülést a moszkvai felnőtt világbajnokságra” – tette hozzá Takács Kincső.

A két arany mellé még egy ezüst- és egy bronzérem is járt a magyaroknak, amelyeket szintén a hölgyek szolgáltattak. Ifi kajakpárosunk, Lucz Noémi és Sólyom Dóra a második, míg a Simán Fanni, Szilágyi Anett kettős a harmadik helyet szerezte meg a világbajnokságon.

„Nagyon sokat köszönhetünk a magyar szurkolóknak, mert kétszáz métertől az ő hatásukra tudtunk újra elindulni. Örülünk ennek az eredménynek, mert még fiatalok vagyunk ebben a korosztályban, így reméljük, hogy a jövőben ennél csak jobb eredményeink lesznek” – magyarázta Simán Fanni.

„Fantasztikus eredményt produkáltak fiataljaink, akik tíz aranyat, összességében tizenöt érmet nyertek ezen a világbajnokságon és itt Szegeden is bebizonyosodott, hogy nem csak Magyarországon erős a sportág, az egész világon növekszik a népszerűsége. Huszonkét nemzet szerzett érmet, tizenkettő ország nyert aranyat, és minden kontinensnek lett érmes versenyzője, ami hatalmas szó. Rendkívül erős volt ez a világbajnokság, amelyen a mieink túlszárnyalták a várakozásainkat, le a kalappal mindenki előtt. A fiatalok bizonyították azt, amiben eddig sem kételkedtünk: továbbra is van merítési lehetőség, rengeteg tehetséges versenyzőnk van, és tudjuk, látjuk, lesznek új és újabb legendáink.”

A magyar csapat szenzációs teljesítményével természetesen első lett az éremtáblázaton és a legjobb nemzetnek járó díj mellett átvehette a legjobbaknak járó elismerést női-, és a férfi kajakban is.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!