Forma-1 2014 – Magyar Nagydíj: Átadás előtt a rendőrbázis

image Csütörtök délben adják át a mogyoródi Hungaroring főbejáratánál lévő, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj rendezvényeinek zavartalanságát biztosító mobil rendőrbázist, amelyen az utolsó simításokat végzik – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a szerdai bejárás után az MTI-vel.

    Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a bázison egyebek mellett 24 órás rendőrőrsöt, illetve egy többcélú logisztikai bázist alakítottak ki. A négynapos rendezvény vasárnapi zárásáig 1500 rendőr, köztük 15 külföldi teljesít szolgálatot.
    A szóvivő elmondta: már „élesítik” a rádiós forgalmazáshoz is szükséges informatikai hálózatot, s csütörtökre elkészül a pihenőhelyet magában foglaló logisztikai rész is. A szolgálatot teljesítőket a bázison hideg ásványvízzel, élelmiszerrel és naptejjel látják el, pihenni egy külön sátorban tudnak majd. A rendőrőrs szomszédságában a Készenléti Rendőrség lovas rendőreinek alakítanak ki pihenőrészt, ott a lovak takarmányozására, itatására is mód lesz. A várható nagy meleg miatt a Hungaroringen dolgozó rendőröknek párakaput állíthatnak fel – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.
    A Mogyoródra érkező tömegek biztonságára forgalomfigyelő helikopter, autós, motoros, lovas, kutyás és gyalogos rendőrök vigyáznak – tette hozzá a szóvivő. Lengyel, szlovák, román és osztrák rendőrök is segítenek nekik, az ő feladatuk elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelése, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése lesz.
    A szóvivő kitért rá, hogy a versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz, a szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja.
    Elmondta, hogy Szilasligeten a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom lesz, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé haladhatnak a járművek. Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg lehetséges – szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak visszafelé engedik a forgalmat. A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt csak a főbejárat felé, délután pedig csak a tó irányába lehet majd közlekedni.
    Az M3-as autópálya 19-es kilométerszelvénye közelében kialakított ideiglenes le- és felhajtó is váltakozó irányban használható majd, vasárnap például a futam után Budapest irányába engedik a tömegesen hazafelé indulókat, ők a sztráda gödöllői csomópontján áthaladva az M31-esen díjmentesen autózhatnak. A verseny napján a gödöllői vasútállomásról buszok viszik a vonattal érkezőket a Szilasliget buszfordulóig, a pálya 4-es kapuja onnan mindössze 150 méterre van.
    A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség javasolja, hogy az autósok az őrzött parkolókban álljanak meg, a bűncselekmények megelőzése érdekében zárják le járművüket, az utastérben ne hagyjanak értékes tárgyakat, iratokat.
    Az ideiglenes rendőrőrs, valamint az egyes konzulátusok képviselőinek elérhetőségeiről a police.hu oldalon tájékoztatják az érdeklődőket – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.
    A Pest megyei katasztrófavédelem is készen áll a Mogyoródra érkezők fogadására – közölte Csámpai Attila szóvivő az MTI-vel. A futam ideje alatt két gépjárműfecskendővel és tizenkét tűzoltóval, illetve irányító törzzsel segítik a verseny zavartalan lebonyolítását, továbbá naponta hatezer zacskó vizet osztanak ki a nézőknek a vöröskereszt munkatársainak segítségével.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!