Wolff: Hamilton és Wehrlein robbanna

F1

2016. december 23. péntek, 15:09

Szerző:

Nem is tapasztalatlansága miatt mellőzi protezsáltját a Mercedes, hanem attól félnek, hogy nem férne össze a háromszoros F1-es bajnokkal? A sportigazgató az Alonso-Hamilton eset megismétlődéséről beszél…

Egy német sajtóhír szerint Lewis Hamilton tart attól, hogy Pascal Wehrlein azonnal felveszi a tempót a Mercedesnél, és valójában az ő nyomására nem a házon belüli fiatalt választja a vezetőség, hanem a rutinosabb, béketűrő Valtteri Bottast. Toto Wolff sportigazgató egyik nyilatkozatában is arra célzott némiképp meglepően, hogy a tapasztalatlan Wehrlein előléptetésével olyan „két dudás egy csárdában” helyzetet idéznének elő, mintha egy igazi nagyágyút ültetnének Hamilton mellé.

„Lewis és Pascal robbanékony elegyet alkotnának” – mondta Wolff a Köllner Expressnek. „El akarok kerülni egy Alonso-Hamilton forgatókönyvet, arra nem vállalkozok.” A csapatvezető ennek ellenére mégis úgy érzi, Wehrleinnek további tapasztalatra van szüksége: „Ha lehetne egy karácsonyi kívánságom, az egy vagy két év lenne egy középcsapatban neki.”

Egy másik álláspontot képvisel Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke: szintén nem gondolja, hogy Wehrlein lenne a tökéletes választás a Mercedesnek, de nem egy lehetséges rivalizálás, hanem rutintalansága miatt:

„Wehrlein nagyon jó versenyző, ám az elvárások egy világbajnok csapatban természetesen egészen mások. Előbb-utóbb Wehrlein képes lesz majd nyerni, de még mindig nagyon korán van. Én mindig azt mondom, hogy egy versenyzőnek három évre van szüksége, hogy teljesen megértse a Formula-1-et” – idézi a Tiroler Tageszeitung Tostot. „Persze a könnyebb lehetőség az lenne, ha egymás mellé tennék Hamiltont és Wehrleint. De a konstruktőri világbajnokságról beszélünk, pénzről, nagyon sok pénzről. A fő kérdés az, destabilizálná-e ez a páros a csapatot.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: