Vettel a Mercedes teljesítményét méltatta

F1

2016. szeptember 14. szerda, 10:33

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint a rivális nagyszerű munkát végez és ha Hamiltonék mögött tudnak végezni, az sem rossz eredmény, bár természetesen nem ez a céljuk.

Egy évvel ezelőtt, a 2015-ös Szingapúri Nagydíjon győzött utoljára a Ferrari, Sebastian Vettel akkor megszerezte a pole-t a szombati időmérőn, majd nyerni tudott – azóta azonban nem felfelé, inkább lefelé halad a maranellói istálló. Természetesen ezúttal is bíznak ebben a futamban, bár Sergio Marchionne elnök részéről a nyomás továbbra is nagy…

vettel-spa-2016_1

„Szerintem reálisan látja a dolgok menetét, tudta, hogy Monzában sem leszünk esélyesek, de ez egy olyan dolog, amin mindenki változtatni akar” – mondta a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. „Most nem azt kell néznünk, hogy a Mercedes megver minket, hanem azt, hogy ők rendkívül jó munkát végeznek és nagyon erős csapatot alkotnak.”

„Mindkét pilótájuk nagyon ritkán hibázik, tiszta hétvégéik vannak és ha mögöttük tudunk lenni, az jó eredmény, mert nagyon magasra teszik a lécet” – méltatta a világbajnok istállót a német pilóta. „Természetesen ez számunkra nem kielégítő, az elnöktől kezdve rajtunk keresztül a gyárban dolgozókig senki számára.”

„Tudjuk, hogy javulnunk kell, ez az egyértelmű célunk a jövőre nézve. A célkitűzések természetesen mindig a lehető legmagasabbak, úgy kell felállnod a rajtrácsra, hogy nyerhetsz. Közben viszont reálisnak is kell lenned és azt mondanod, hogy ők az esélyesek, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat” – beszélt a helyzetről Vettel.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: