Ricciardo: A forró versenyek lesznek a legnehezebbek

F1

2016. december 23. péntek, 16:09

Szerző:

Ha valaki nem készül fel rendesen, a poklok kínját éli meg az utolsó 15-20 körben: az ausztrál az új F1-es autók fizikai megterheléséről és az újoncokat érő sokkról beszélt.

A Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo nagy híve a 2017-es szabályoknak, melyek által újra nehezebb lesz a Formula-1-es autók vezetése: az ausztrál már ígéretet tett rá, keményen fog edzeni az új szezon előtt, és azt is hozzátette, egyáltalán nem bánja a látványos izomgyarapodást, amit a felkészülés magával von. Most arról beszélt, hogy a fiatal versenyzőket kellemetlen meglepetés érheti, ha az új autókba ülnek – az elmúlt években megkönnyítette az újoncok dolgát, hogy az F1-eseket kevésbé fárasztó vezetni.

„Az én első tesztem valódi sokk volt fizikailag” – mondta Ricciardo a WAtoday-nek. „Ha olyan lesz, mint akkor, néhányan pedig nem ítélik meg a helyesen, hát majd a saját bőrükön fogják megtapasztalni. A forró versenyek a legdurvábbak, Malajzia, Szingapúr, ezek. Ha nem készülsz fel rájuk, akkor az utolsó 15-20 kör a lehető legközelebbi dolog lesz a pokolhoz.”

„Mi, versenyzők mondogattuk már egy ideje, főleg azok, akik régebb óta itt vagyunk, hogy gyorsabb autókat akarunk. Nem olyanokat, amelyek technikai értelemben nagyobb kihívást jelentenek, tehát nehezebb őket vezetni, hanem olyanokat, amelyek fizikailag képeznek nagyobb kihívást, és kissé ijesztőbbek.”

Ricciardo első, maradandó Formula-1-es élményéhez tudja hasonlítani jövő évi várakozásait: „Amikor először vezettem F1-est 2009-ben, a kanyarsebességek csillagászatiak voltak, a fejem le akart szakadni. Úgy érzem, a mostani fiatal pilótákat kevésbé éri sokként az első élmény. Nagyjából azt akarjuk, hogy ez visszaálljon, és az F1 valóban másik szintet jelentsen. A szélesebb gumikra, nagyobb leszorítóerőre azért van szükség, hogy ezen segítsenek” – fejtegette a Red Bull versenyzője.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: