Bernie: Hamilton jövőre legyőzhetetlen lesz

F1

2016. december 14. szerda, 19:55

Szerző:

Bernie Ecclestone mondta el véleményét Lewis Hamilton és a Mercedes 2017-es esélyeiről. A brit arról is szót ejtett, hogy Alonsót és Vettelt mennyire tartja esélyesnek Rosberg helyére.

Ecclestone nem gondolná, hogy Lewis Hamiltont bárki le tudná győzni a következő esztendőben. A háromszoros világbajnok korábban azt nyilatkozta, hogy idén sokat tanult saját magáról, ami még erősebbé teheti 2017-re.

A brit üzletember így kezdte gondolatmenetét honfitársáról: „Azt hiszem, senki nem venné meg a jegyet, és menne ki a versenyre, vagy kapcsolná be a televíziót, ha Lewis eltűnne a piros lámpák kialvása után, és lekörözné néhányszor a mezőnyt.”

 ecclestone-hamilton-2016

Ecclestone folytatta az esélylatolgatást: „Ez mindenkinek rossz lenne, még Lewisnak is, mert kell neki a kihívás, és tisztán akarja legyőzni a versenyzőtársait. Én arra tippelek, hogy senki nem fogja legyőzni őt.”

A brit szakember Alonso és Vettel esetleges szerződtetéséről is elmondta véleményét: „Nem hinném, hogy megtörténne bármelyikükkel, mert szerződésük van. Akár igaz, akár nem, azt mondták, hogy nem szerezhetik meg Fernandót, mert bonyolult a dolog a McLarennel, tehát ezért nem próbálták meg őt leigazolni. Sebastian is elégedett a Ferrarival, és nem bontana szerződést velük.”

Ecclestone szerint nagy az esély Hamilton negyedik világbajnoki címére: „Nem vagyok biztos benne, hogy megnyerik a konstruktőrök bajnokságát, de az biztos, hogy az egyéni cím az övéké lesz Lewis révén. Remélem, hogy tévedek ezzel a dologgal kapcsolatban. Jó lenne, ha bárki, aki Nico helyére ül, legyőzné Lewist, és emellett hibákra és gyorsaságra késztetné őt.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: