A Renault-pilóta nem félti ülését

F1

2016. július 14. csütörtök, 12:11

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Renault

Nem szűnnek a pletykák, melyek szerint a Mercedes és Renault által is támogatott tehetség, Esteban Ocon még szezon közben helyet kaphat a francia csapatban. A fiatal pilóta felkészültnek érzi magát.

A Renault két fiatal versenyzővel indította újra 2016-ban gyári csapatát, míg azonban Kevin Magnussent ők maguk igazolták le, Jolyon Palmert még az alakulat elődje, a Lotus szerződtette. Részben emiatt, részben a dánétól elmaradó eredményei okán beszélnek arról, hogy a korábbi GP2-es bajnok helye ingatag, ülését pedig a francia Esteban Ocon kaphatja meg – voltak olyan pletykák, melyek szerint már Kanadában megtörténhetett volna a helycsere, habár Palmer eddig sikeresen megtartotta helyét.

„Nem igazán foglalkozom vele, ő a Mercedesben ült, amely teljesen más ligát képvisel ahhoz képest, amit mi csinálunk” – idézi az ESPN Palmert, aki a silverstone-i teszt szerdai napján a Renault-t vezette, míg Ocon a Mercedesszel körözött. „Semmilyen tekintetben nem aggódom Esteban miatt, ismerem őt, a csapat egyik tagja. Nem féltem az ülésem tőle, egyszerűen arra koncentrálok, amit én csinálok.”

A 19 éves Esteban Ocon jelenleg talán a legkeresettebb fiatal pilóta, aki 2014-ben Formula-3-as Európa-bajnoki címet nyert, legyőzve Max Verstappent, 2015-ben pedig a GP3 sorozatban is bajnok lett – mindkét szériát első próbálkozásra nyerte meg. Idén a DTM-ben versenyez, és sokat elmond, hogy egyszerre tesztpilóta a Mercedesnél és tartalék a Renault-nál. Silverstone-ban a szabadedzésen még a francia csapat autóját vezette, a két tesztnapon pedig már a Mercedes W07-ben ült. Ocon eltökélt, hogy a következő idényben már a Formula-1-ben legyen:

„Nem tudom, a főnök majd eldönti a Renault-nál, hogy mit akarnak. A célom az, hogy a következő évben a Formula-1-ben legyek, ezen dolgozom, amennyire csak tudok, felkészülök arra a szezonra. Jelen pillanatban még mindig túl korai beszélni róla. Részt fogok venni pár első szabadedzésen, erre fogok fókuszálni. De a csapat (Mercedes) elégedett volt velem, hosszú ideje vagyok a Formula-1-es paddock környékén, ezért igen, készen állok a versenyzésre, ha lehetőséget kapok” – mondta Ocon.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: