Vettel: Okosabb lehettem volna Alonso ellen

F1

2015. június 8. hétfő, 09:24

Szerző: Strommer Benjamin

A 18. rajthelyről indulva, két kiállásos taktikával Sebastian Vettel számtalan előzést mutatott be a Kanadai Nagydíjon. Ezek közül kettőt emelt ki, az Alonso és Hülkenberg ellenit.

A végül ötödikként végző német pilóta ferraris elődjén, az üzemanyag-spórolás miatt panaszkodó Fernando Alonsón kétszer is átgázolt. A második alkalommal – első bokszkiállása után – meleg pillanatot élt át, a 15. helyen haladó Alonso ugyanis nem adta könnyen pozícióját, Vettel pedig az utolsó sikánban a rázókövekre kényszerült.

„Utólagos bölcsességgel úgy látom, lehettem volna okosabb” – idézi az Autosport lap Vettel vallomását. „Nyilván Fernando nem adott egyetlen inchet sem. Nagyon jól védekezett. Szoros volt, hozzáértem a jobb első kerekemmel, de szerencsére semmi sem történt. Másodszor már okosabb voltam, és a jobb kanyarkijáratból profitáltam, mivel fékezés közben a porosabb oldalt hagytam meg neki. Így kedvezőbb ívet vettem, és a sebességem is nagyobb volt kifelé.”

A pályának ugyanezen a pontján Vettel összetalálkozott Nico Hülkenberggel is. A ferraris a külső oldalon próbálkozott, levágta a kanyart, a Force India pilótája pedig megpördült. A két autó azonban nem ért össze, így büntetést sem osztottak ki.

„Sokkal gyorsabb voltam nála, és nem is igazán készültem fel az előzésre. Egyértelműen előrébb voltam, mint ő. Aztán láttam, hogy a sikán első részében megnyitja a fékeit. Én itt reagáltam, és átugortam a második részét, mert különben, ha a pályán maradok, összeütköztünk volna” – magyarázta Vettel.

Honfitársa, Hülkenberg a rádióban nem örült a négyszeres világbajnok megmozdulásának, később azonban már másként nyilatkozott. „Visszatekintve nem kellett volna megpróbálnom olyan keményen védekezni, mivel nem tudtam volna magam mögött tartani a teljes versenyen. De ha versenyző vagy, egyszerűen nem adod fel a pozíciód.”

Tagged: