Verstappennek orvosi teszten kell átesnie

F1

2015. június 3. szerda, 12:19

Szerző: Strommer Benjamin

Monacóban történt – a csapat számításai szerint 30 G erejű – ütközése miatt kötelező megjelennie az FIA doktoránál az F1-es Kanadai Nagydíj előtt. Állítása szerint semmiféle hatással nem járt a baleset.

A német Speed Week beszámolója szerint a Monte-Carlóban Romain Grosjeannal ütköző Max Verstappennek csütörtökön kell megjelennie az FIA orvosi ellenőrzésén. A külön vizsgálatra a frontális ütközés nagysága miatt van szüksége. Kötelező megjelennie annak ellenére is, hogy elmondása szerint a csattanás semmiféle utóhatással nem járt – ezt bizonyítja, hogy múlt héten már gokartozott és a World Series by Reanult spái állomásán bemutatózott.

„Kétségkívül ez volt a legnagyobb bukásom. A becsapódás ereje 30 G volt” – írta Verstappen hivatalos oldalán. „Láttam, hogy közeledik a gumifal, és arra gondoltam, most fel kell készülnöm arra, ami jön. De már magam mögött hagytam az esetet. Semmit sem tudok megváltoztatni, azon kívül már minden elhangzott és megtörtént.”

Az orvosok egyébként azonnal megvizsgálták az eset után. A holland újonc büszke rá, hogy még vérnyomását is a normális határon belül állapították meg. „Mint amikor pihenek. A nyakam kicsit merev volt, de azt leszámítva rendben voltam. Nem fájt annyira, mint hittem.” Fizikoterapeutáját előző kedden kereste fel. „Minden olyan, mint előtte, készen állok rá, hogy újra nekivágjak.”

A Kanadába először látogató Verstappen szórakoztatónak találta a pályát a Red Bull szimulátorában. A monacói incidens miatt kiszabott öthelyes rajtbüntetése nem aggasztja túlságosan. „Ez azt jelenti, hogy többet kell majd előznöm” – jegyezte meg félvállról.

Tagged: