Túljutna a problémákon a Force India

F1

2015. augusztus 19. szerda, 10:34

A hungaroringi kettős kiesés igencsak fájó volt a Force India F1-es csapata számára, de Vijay Mallya úgy véli, hogy a nyári szünetben alkalmuk nyílt arra, hogy kijavítsák a hibáikat.

Talán a szezon egyik legnyomasztóbb hétvégéjét hagyta maga mögött Magyarországon a Force India: Sergio Perez pénteki bukfence megadta az alaphangulatot, majd egy 11. és 13. rajtpozícióval melegítettek a versenyre a pilóták, ahol a mexikóit fékhiba, Hülkenberget pedig az első szárny leszakadása kényszerítette partvonalra – mindezt a Silverstone-ban bemutatkozó B-autóval. Ennek ellenére Vijay Mallya, a Force India csapatfőnöke úgy látja, hogy a nyári szünetben sikerült túljutniuk a problémákon.

„A nyári szünet esélyt adott a dolgok átrendezésre, azután, hogy milyen nagy kihívásokkal szembesültünk Magyarországon” – nyilatkozta az indiai a csapat futamelőzetesében. „Az egész csapat rettentő keményen dolgozott azért, hogy megjavítsák az autókat, és hogy felülemelkedjenek a problémákon, melyekkel az előző versenyen szembesültünk. Készen állunk arra, hogy Spában visszavágjunk”

A Force India jelenlegi ötödik helyére pályázik a Toro Rosso a bajnokságban, a silverstone-iak pedig inkább előretekintenek, és a Red Bullra akasztották céltáblájukat. „Noha csalódást keltő volt a Magyar Nagydíj, a pozitívumokra akarok koncentrálni, különösen a verseny elején mutatott tempónkat illetően. Láthattuk, hogy a VJM08-as képes arra, hogy konstans a top10-ben fusson, ami magabiztosságot ad nekünk a szezon második felére. Spába mindig különleges érzés visszatérni, olyan pálya, amely megragadja az ember képzeletét. A pilóták szeretnek itt versenyezni és a drukkerek között is mindig nagy siker. Az a célunk, hogy szombaton bekerüljünk a Q3-ba, hogy aztán pontokat szerezzünk vasárnap.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: