Kimi: Az újságíróknak írni kell valamiről

F1

2015. augusztus 19. szerda, 11:20

A finn F1-es versenyző jövőjét firtató pletykák nem álltak le a nyári szünetben, az érintett pedig inkább nem is akar foglalkozni a hírekkel, és úgy véli, egy verseny nem fogja befolyásolni sorsát.

Igencsak elcsépelt már a „nyomás alatt” szókapcsolat Kimi Raikkönennel kapcsolatban, aki a vártnál gyengében teljesít Sebastian Vettel mellett, ezért helyére többen is pályáznak a mezőnyből. Niki Lauda nemrég azt nyilatkozta, hogy egy remek spái versennyel a finn helyreállíthatja renoméját – Raikkönen 2004-ben, 2005-ben, 2007-ben és 2009-ben is nyerni tudott az Ardennek lankái között megbújó pályán, 2008-ban pedig az utolsó előtti körig harcban állt az első helyért – nem véletlen, hogy ez az egyik kedvenc pályája.

„Ahogy már korábban is mondtam néhányszor, ez csak egy verseny a sok közül, egy verseny pedig nem változtat semmin – de reméljem, hogy remek hétvége áll előttünk” – nyilatkozta Kimi a finn MTV3 csatornának a Helsinkiben rendezett gokarteseményen. A 2007-es világbajnok mindazonáltal nem lepődött meg azon, hogy a jövőjéről szóló híresztelések, mondván „vége van a nyári szünetnek, és az újságíróknak írniuk kell valamiről.”

Raikkönen nyilatkozatában kitért az idei szezonra is, amelyről úgy vélekedik, hogy eddig remekül sikerült. „Attól függ, hogy mivel hasonlítjuk össze, mert ha például a tavalyi évvel, akkor közel sem olyan rossz, mint az volt, de idén is volt pár balszerencsés versenyünk. Ebben az évben az autónk remekül teljesített, csak néhány kisebb problémával szembesültünk, melyek közül valószínűleg a gumik jelentették a legnagyobbat.”

„Egyszer eljön egy pont a karriered során, amikor befejezem, de most nehéz megmondani, hogy mit fogok csinálni utána. Még nem nagyon gondolkoztam rajta, nem igazán vannak terveim” – utalt Raikkönen a jövőjére, majd kitért Sebastian Vettellel való kapcsolatára is az STT-Lehtikuva hírügynökségnek. „Sokkal jobb lett minden, ez a legjobb csapat, amelyben valaha is versenyeztem” – szólta a fricska Fernando Alonso felé is. „Ő a legjobb csapattársam eddig, ami sokkal könnyebbé teszi a munkát, és a csapat is jól jár ezzel.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: