Ricciardo: Egyre jobban ég bennem a tűz

F1

2015. augusztus 21. péntek, 15:36

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Infiniti Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a Hungaroringen megszerzett dobogós helyezését követően újra pezsgővel ünnepelne a Belga Nagydíjon – az, hogy idén még nem sikerült győznie, csak motivációt ad számára.

Ricciardo tavaly rendkívüli debütálást mutatott be a Red Bullnál, ahol összesen három győzelmet szerzett a szezon során, valamint sikerült legyőznie négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt is. A megnyert futamok között szerepel a spái helyszín is, így kellemes emlékekkel érkezett a pályára az ausztrál versenyző. A 2015-ös esztendő azonban egyelőre nem a várt módon alakul Ricciardo és csapattársa, Daniil Kvyat számára, azonban a fejlődés folyamatos, így a Hungaroringen már mindketten dobogón ünnepelhettek.

Daniel Ricciardo

Annak ellenére, hogy a Red Bullnak még fel kell zárkóznia az élmezőnyhöz, Ricciardo rendkívül bizakodó, és tudja, hogy sokat kell még fejlődniük idén: „Úgy gondolom, az elvárásokat csökkenteni kell” – utalt a fiatal tehetség arra, hogy idén már nem biztos, hogy esélyesek a győzelemre. „Tudom, hogy jelenleg hol állunk, szóval nem gondolok arra, hogy nyerni fogok. Viszont különbözőképp tudom motiválni magam, hiszen továbbra is ég bennem a tűz, amely minden versenyen egyre erősebb. Minden egyes futam, amikor nem tudok nyerni vagy dobogóra állni, növeli a lelkesedésemet a győzelem iránt.”

„Az elmúlt versenyen volt lehetőségem pezsgőt locsolni, ami nagyon jó volt” – emlékezett vissza a Magyar Nagydíjra Ricciardo, ahol a harmadik helyen ért célba. „Nagyon szép volt, egy kis megkönnyebbülés. Élveznünk kell a versenyzést, aztán remélhetőleg jönnek majd az eredmények is. Ha nem, akkor továbbra is erre kell törekedned.” Ricciardo jelenleg 51 ponttal a világbajnoki tabella hetedik helyét foglalja el csapattársa, Daniil Kvyat előtt. 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: