Piquet: Nagyon szoros szezon áll előttünk

Formula-E

2015. augusztus 10. hétfő, 15:37

Életében először vág neki egy sorozatnak címvédőként Nelson Piquet, aki nagy küzdelmet vár a Formula-E következő szezonjában, és nem tudja megjósolni, ki lehet a legjobb.

Hétfőn elkezdődött a Formula-E második szezonjának első hivatalos, kétnapos tesztje Doningtonban. A gyakorlók között természetesen ott van Nelson Piquet is, aki egész júliusban nyúzta a NEXTEV TCR versenygépét, főleg Spanyolországban. „Remekül ment a tesztelés” – nyilatkozta a brazil a Motorsport.com-nak. „A fejlesztésekkel jó irányba haladunk, de nehéz megmondani, hogy ki hol áll. Úgy vélem, csak Kínában fogunk tisztább képet kapni arról, hogy mi fog történni.”

„Sokkal többről van szó, mint amit egy pilóta hozzá tud tenni ahhoz, amin a mérnökök dolgoznak az új technológiával, mert az erőforrás menedzselését és a szoftverek megértését is össze kell hangolni. Ez mind nagy különbséget jelent, és érdekes lesz látni, hogy ki mit hoz majd ki belőle, az egyes csapatok ugyanis már irányt követtek a fejlesztés terén.”

„Minden nap új elemek érkeztek hozzánk, de nincs már sok időnk hátra, hiszen az autók útnak indulnak a hónap végén. A hőkezelés nem lesz olyan kritikus pont, mint az előző szezonban, de még várnunk kell, hogy hogyan alakulnak majd a dolgok ezen a téren. Egyelőre úgy tűnik, hogy a virgines srácok előrébb vannak, de ahogy mondtam, lehetetlen megjósolni mi lesz még.”

Piquet azt is elmondta, hogy kiegyenlített küzdelmet vár a Formula-E második szezonjában. „Úgy vélem, hogy nem lesz nagy különbség a csapatok között, a harmadik szezontól viszont inkább – idén négy-öt csapat is harcolhat a bajnoki címért. Tavaly eleinte két-három srác is ott volt az elejében, akik aztán eltűntek, idén viszont az esélyesek már az elejétől kezdve oda fognak érni.”

A brazilnak még nincsen társa a következő szezonra, de örülne neki, hogy a Battersea Parkban bemutatkozó Oliver Turvey-vel folytathatná a közös munkát. „Nagyszerű srác, és jó lenne, ha a csapat mellette döntene” – mondta Piquet, aki a doningtoni teszt után Sonoma felé veszi az irányt, ahol a Penske IndyCar-autóját teszteli majd.

Forrás: www.formula.hu – RSS