Ecclestone maga nevelne ki F1-es pilótákat

F1

2015. augusztus 10. hétfő, 14:50

Rengeteg tehetség partvonalon kívül reked az F1 előtt, egyszerűen azért, mert nincs elég pénze – Bernie Ecclestone úgy változtatna ezen, hogy ő maga futtatna egy gárdát a GP2-ben.

Számtalan olyan tehetséges versenyző van, aki az elmúlt néhány évben azért nem tudta megvetni lábát a Forma-1-ben, mert nem állt a háta mögött elég nagy támogató, elég csak a 2012-es GP2-es bajnok Davide Valsecchire, vagy a 2013-as győztes Fabio Leimerre gondolni. Igaz, a svájci a hungaroringi hétvégétől a Manor tesztpilótája, de talán nem túlzás, hogy még mindig azok közé tartozik, akiken keresztülnézett az F1. Bernie Ecclestone az ilyen „baklövéseknek” menne elébe azzal, hogy saját maga állítana fel egy GP2-es csapatot, és aki ott jól teljesítene, egyenes útja nyílna az F1-be, anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

„Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok tehetséges versenyző nem fog lehetőséget kapni az F1-ben” – mondta Ecclestone a Motorsport.com-nak. „Mégpedig azért nem, mert a nagyobb csapatok nem akarnak velük kockáztatni. Ha szükségük van valakire egy ülés elfoglalásához, olyat fognak választani, aki rengeteg pénzzel rendelkezik.” Amikor arról kérdezték a sportág 84 éves irányítóját, hogy mit lehetne tenni ez ellen, azt mondta: „Talán a GP2-ben kellene csinálnunk valamit. Indíthatnánk ott egy csapatot, és ha látnánk valakin, hogy képes lenne megállni a helyét az F1-ben, beültetnénk egy autóba.”

Bernie Ecclestone nagy támogatója volt korábban a harmadik autóknak, amit a csapatok inkább elleneztek, mintsem támogattak. A rajongók viszont nemrég hangot adtak véleményüknek, és kétszer annyian szeretnének háromautós csapatokat, mint amennyien nem. Felröppentek olyan tervek is, hogy ezeket az autókat kizárólag fiatal pilótáknak kellene odaadni, amit Ecclestone továbbra is remek ötletnek tart.

„Megpróbáltunk keresztülvinni egy olyan tervet, hogy a nagycsapatok futtassanak három autót” – mondta az üzletember. „Ez lehetőséget adna arra, hogy a harmadik autóban négy-öt versenyző is kipróbálja magát egy szezonban, a csapatok pedig olyanok közül válogathatnának, akik jól teljesítettek a nevelősorozatokban” – tette hozzá.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: