Nasr: Még többre lesz képes a Sauber

F1

2015. március 20. péntek, 08:35

Szerző: Strommer Benjamin

Az Ausztrál Nagydíjon remeklő újonc szerint a nyitóverseny ötödik helye nagy löketet adhat az F1-es csapatnak, amely a későbbiekben akár még erősebb eredményeket hozhat.

A Sauber legjobb versenyét futotta Ausztráliában a 2013-as Japán Nagydíj óta, az újonc Felipe Nasr ötödik és Marcus Ericsson nyolcadik helyének köszönhetően 14 pontot szereztek – pedig a dolgok nem feltétlenül játszottak a svájci istálló kezére, amelynek még szombaton is meg kellett jelennie a bíróságon, az első szabadedzést pedig ugyancsak jogi okokból elveszítette.

„Ez egy nagy lökés mindenki számára a csapatban” – idézi a motorsport.com Nasr szavait. „Azt hiszem, motivál mindenkit, az összes szerelőt. Megmutatja, milyen jó fejlődést ért el a csapat a tél folyamán, és továbbra is úgy érzem, van lehetőség még ennél is többre – ha még többet tudunk invesztálni az autóba, még több potenciál fog érkezni.”

Nasr bevallotta, az ötödik helyezés, a tavalyi bajnokság meghatározó szereplői, a Williams és Red Bull között meglepte őt. „Őszintén megvallva nem számítottam erre. De végül nagy megkönnyebbülést jelent számomra, a csapat számára. Egyszerűen boldog vagyok, hogy minden összeállt a versenyen, mert tudjuk, hogyan fordulhatnak más irányba a dolgok, főleg az első futamon, egészen kaotikus lehet” – utalt arra, hogy egy adag szerencsére is szüksége volt.

„Hihetetlen, azt kell hogy mondjam. Azt hiszem, senki sem számított rá. Egyben egy mentális próba is volt, ami engem illet, hogy mindent irányítás alatt tartsak, és képes legyek összpontosítani az autóban. Boldog vagyok, hogy tiszta verseny volt, nem voltak problémák az autóval, jól ment a bokszkiállás, a stratégia is. Nehéz ilyen napot kifogni, ha realista akarok lenni. Amint mondtam, készen álltunk rá, és megragadtuk a lehetőséget.”

Tagged: