Miniteszten vettek részt Le Mans-ban a gyártók

WEC

2015. június 3. szerda, 11:47

Szerző: Strommer Benjamin

A vasárnapi tesztnap nem volt elég, egy extra gyakorlást is tartottak a 24 órás helyszínén, a rövidebb pályán, melyen mind a négy LMP1-es gyári csapat részt vett.

Az „utolsó utáni alkalommal”, a hivatalos tesztnapot követően léptek pályára a mezőny fontosabb szereplői Le Mans-ban, egy héttel a verseny június 10-én induló programja előtt. Ezúttal a megszokott hosszú vonalvezetés helyett a rövid Bugatti pályán köröztek. A gyakorláson mind a négy gyári induló, a vasárnapi teszten leggyorsabb Porsche, az Audi, Toyota és Nissan részt vett.

Az Audi a tesztnap után teljesen újjáépítette három R18-asát, ezeket járatta be Benoit Treluyer, Lucas di Grassi és Rene Rast. „A két etapot arra használtuk, hogy lefolytassuk a szokásos ellenőrzéseket, mivel az autók teljesen újjáépültek vasárnap óta. Meggyőződtünk róla, hogy minden rendben” – idézi az Autosport Ralf Juttner csapatfőnököt.

A Porsche, melynek pályán tölthető idejét a szigorú tesztkorlátozások miatt limitálták, új alkatrészeket vetett be, míg a Toyota mind a hat versenyzőjének lehetőséget adott, emellett a szerelőcsapatot is megmozgatták, bokszkiállásokat és alkatrészcserét gyakoroltak. A Nissan egyetlen autóval igyekezett javítani eddigi nem túl acélos köridejein.

Az LMP1 privát csapata, a Rebellion Racing is jelen volt két R-One-jával, csakúgy, mint az LMP2-ben induló OAK Racing, Signatech Alpine, KCMG és SMP Racing csapatok.